İŞKUR, Çanakkale Tarım İl Müdürlüğü'nü bilgilendirdi

04 Aralık 2012 Salı 11:04
İŞKUR, Çanakkale Tarım İl Müdürlüğü'nü bilgilendirdi






ÇANAKKALE (CİHAN)- Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) Çanakkale Müdürlüğü, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü personelini bilgilendirdi. bu amaçla düzenlenen toplantıda konuyan İŞKUR İl Müdürü Ali Çalışkan, UMEM Beceri 10 projesi hakkında bilgi vererek, 2011 yılından bu yana Türkiye genelinde uygulandığını söyledi.

Bugüne kadar sanayi sektörüne hizmet veren projenin, tarım ve hizmet sektörünü de kapsayacak şekilde genişletildiğini belirten Çalışkan, Biz de İŞKUR olarak ilimizde daha bilinçli tarım yapılması ve sizlere daha nitelikli eleman yetiştirmek için UMEM ve işgücü yetiştirme kursları adı altında destek olmak isteriz. Kurslar için gerekli prosedürler sağlandığı zaman kursiyer seçimlerinin ardından her kişi için günlük 20 lira cep harçlığı veriyoruz. Ayrıca kursiyerlerimizin Genel Sağlık sigortalarıyla beraber iş kazası ve meslek hastalığı sigortalarını yapıyoruz. Desteklerimiz, kurstan sonra da devam etmektedir. Mezun kişileri istihdam ettiğiniz takdirde 54 aya kadar sigortasının işveren payını teşvik olarak biz karşılamaktayız. dedi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mustafa Akkuş ise Çanakkale'nin tarım sektöründe önemli bir yerde olduğunu belirterek, özellikle nitelikli tarım yapacak eleman yetiştirme konusunda karşılarına çok engel çıktığını söyledi. Akkuş, İŞKUR'un bize sağlayacağı bu imkanlarla sorunlarımız azalacaktır. şeklinde konuştu.

Toplantıda daha sonra Ali Çalışkan, katılımcıların sorularını cevapladı. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.