İŞKUR, kadın istihdamındaki sorunları gündeme getirdi

07 Kasım 2012 Çarşamba 11:34
İŞKUR, kadın istihdamındaki sorunları gündeme getirdi






KARS (CİHAN)- Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, kadınlar iş hayatına girerken karşılaşılan sorunlar bulunduğunu, bunların aşılmasında İŞKUR Genel Müdürlüğü'nün düzenlediği faaliyetleri takdir ettiklerini söyledi. Bozkuş, Türkiye'de bu çerçevede toplam 130 projenin hayata geçtiğini, 10 bin kadının bu projelerden faydalandığını ifade etti.

Kars'ta, Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürlüğü tarafından, 'Kadın İstihdamı, Tek Kanatlı Uçamam' projesi kapsamında, 'Çalışma Hayatında Toplumsal Cinsiyet Eşitliğinin Geliştirilmesi' konulu konferans düzenlendi. Avrupa Birliği (AB) ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen, İŞKUR tarafından hayata geçirilen, kadınların istihdama katılımının önündeki sosyal ve kültürel engellerle mücadele etmek, daha çok kadının daha iyi işler kapsamında, uzun süreli olarak iş gücüne katılabilmeleri için toplumsal farkındalık oluşturmayı amaçlayan ve 43 ilde yürütüldüğü dile getirilen Kadın İstihdamının Desteklenmesi Operasyonu Kars ayağı, Büyük kale Otel Gazi Kars Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi.

Başta İl İstihdam ve Meslek Eğitim Kurulu üyeleri olmak üzere Kars, Ağrı, Ardahan ve Iğdır illerinin kamu kurum ve kuruluşları ile özellikle kadın, eğitim ve istihdam konularında çalışmalar yürüten sivil toplum kuruluşlarının bir araya geldiği konferansta, Türkiye'de ve bölgede kadın istihdamının mevcut durumu, toplumsal cinsiyet eşitliği ve ekonomi, kadın istihdamı ve çalışma hayatındaki temel sorun alanları, toplumsal cinsiyete dayalı bütçeleme konuları ve dünyadan örnekler ele alındı.

Konferansın açılış konuşmasını, Kars Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Yusuf Bulut yaparken, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Başmüfettişi Faruk Şahin ise kısa bir bilgilendirme konuşması yaptı. Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş ise İŞKUR Genel Müdürlüğü'nün, AB'ye katılımdan önce insan kaynaklarının geliştirilmesi noktasında kadın erkek eşitliğine bağlı olarak operasyonel bir programı yürüttüğünü izlemekten duyacakları memnuniyeti dile getirdi. Bozkuş, kadınların iş hayatına girerken karşılaştıkları sorunlar ve sıkıntıların bulunduğunu ve bunların aşılmasında kadın erkek eşitliğine bağlı olarak İŞKUR Genel Müdürlüğü'nün düzenlemiş olduğu faaliyetleri ve hibe desteklerini takdir ettiklerini söyledi.

Başkan Bozkuş, Türkiye'de bu çerçevede toplam 130 projenin hayata geçtiğini, 10 bin kadının bu projelerden faydalandığını memnuniyetle takip ettiklerini hatırlatarak, kadın erkek eşitliği noktasında istenilen seviyeye ulaşılması için herkese görev düştüğünü ifade etti.

Başkan Bozkuş, yerel yönetim olarak kendilerinede görev düştüğüne değinerek, Bu çerçevede Kadın Dostu Kentler Projesi kapsamında 12 tane il bulunmakta, bunlardan bir tanesi Kars ilimizdir. Belediye olarak ise İŞKUR İl Müdürlüğümüzce şehrimizde 3 bin kişiye kurs verilmek üzere çalışma yapılmıştı. Bu çalışmada belediyemizde 350 kişi kursiyer olarak çalışmakta ve bunlardan 94 tanesi kadınlardan oluşmaktadır. Yine ilimizde 'Yalnız Değilsiniz Projesi' kapsamı içerisinde 51 aileye hizmet vermekteyiz. Bu 51 aile içerisinde yine 41 tanesi kadındır. Bu ailelere sunmuş olduğumuz hizmetlerin yürütülmesinde çalışan personelimizin her ikisinden biri kadındır. Görevi devraldığımız günden bugüne yapılan atamalarda kadınlarımız değişik görevlere atanmışlardır. dedi.

Konferansta, 'Kadın İstihdamına İlişkin AB programı NUTS 12 Bölgesini Temsilen 5 Pilot İlde Yapılan İşgücü Piyasası Araştırma Bulguları' konusunda, İşgücü Piyasası Analizi Kilit Uzmanı Hayati Körpe, 'Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ve Ekonomi' konularında ise İstanbul Bilgi Üniversitesinden Yard. Doç. Yelda Yücel ve 'Toplumsal Cinsiyete Duyarlı Bütçeleme ve İyi Örnekler' konusunda ise İstanbul Üniversitesinden Yard. Doç. Dr. Özge İzdeş sunumlarını gerçekleştirdi.


CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.