İspanya´da işsiz sayısı Kasım ayında 5 milyona yaklaştı

04 Aralık 2012 Salı 11:53
İspanya´da işsiz sayısı Kasım ayında 5 milyona yaklaştı






MADRİD (CİHAN)- Ekonomik krizdeki İspanya´da hükümetin uyguladığı kemer sıkma politikaları işsiz sayısını daha da artırdı.

İspanya Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı´nın açıkladığı rakamlara göre ülkedeki işsiz sayısı Kasım ayında yüzde 1,5 artarak 4,9 milyonu aştı. Buna göre İspanya'da çalışma çağındaki her 4 kişiden biri işsiz.

İspanya´daki işsizler ordusu dört aydır üst üste artış gösterirken buna Kasım´da 74 bin 296 kişi eklendi.

Özellikle kadınlar arasında ve hizmet sektöründe artış gösteren işsizlik rakamlarıyla ilgili açıklama yapan İspanyol hükümeti bu sosyal dram karşısında havlu atmayacağını açıkladı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Fatima Banez, İspanya´daki krizin göstergesinin işsizlik olduğunu belirterek, hükümetin krizi ve işsizliği yenmek için çaba gösterdiğini söyledi.

Son açıklamaya göre İspanya´da 2,49 milyon kadın ve 2,42 milyon erkek iş arıyor.
CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.