İsrail Türkiye'yi dize getirmiştir

Merkez Parti Genel Başkanı Prof. Dr. Abdurrahim Karslı yaptığı özel açıklamalarda Türkiye ve İsrail arasında gerçekleşen tarihi anlaşmayı değerlendirdi.

27 Haziran 2016 Pazartesi 15:57
İsrail Türkiye'yi dize getirmiştir






Başkan Prof. Dr. Karslı İsrail ile yapılan anlaşmanın neden ve nasıl yapıldığını anlamanın zor olduğunu söyledi. İsrail ile aramızda neyin değişerek geri adım atıldığını merak ettiğini belirtti ve şöyle konuştu;

"Bir insan için en zor şey aynı konuda değişik zamanlarda çelişkili beyanlarda bulunmaktır. Hele ki milletin gözünün içine bakarak konuşan yetkiliyse, bir şeyi temsil ediyorsa, çok ısrarlıysa bu konuda çelişkili beyanlarda bulunmak çok zordur."

AKP bir ABD projesidir

AKP'nin bir ABD projesi olduğunu ilk söyleyen kişi olan Karslı bu iddiasını yenileyerek projenin daha tamamlanmadığını belirtti ve sözlerine şöyle devam etti;

"Ben AKP ile ilgili çok uç bir iddiada bulunmuştum. AKP bir ABD projesidir. Amacı Büyük Ortadoğu Projesine katkıda bulunmaktır. İddiamda 3 şeyi öne çıkarmıştım. Bunlardan birisi İsrail'in önünde ki engelleri kaldırmak ve güvenliği arttırmak. İkincisi PKK'yı kuvvetlendirmek, Güneydoğu'da bir sıkıntı çıkarmak. Üçüncüsü de İslamı yeniden yorumlamak. Özellikle de Selefi ve Emevi geleneğine göre yeniden yorumlamak yani aslına uygun olmayan şekilde İslamı tarif etmek.

İsrail'in önündeki engellerin tek tek kaldırılacağını HAS partinin başındayken şimdi ki Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş'da söylüyordu. Mevcut hükümet hangi kuruluşta engel varsa önünden kaldırdı. Ama daha da önemlisi Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da hocası olan Erbakan'ın ve ekibinin de sözlerine göre İsrail'in tam rahat etmesi için önünde iki büyük engel vardı. Biri Suriye, biri de Mısır. Özellikle Suriye İsrail'in önünde ciddi bir engeldi. Şimdiye kadar da İsrail hep bu konuda mücadele etti . Ve Erbakan şunu söylüyordu, "İsrail'in önündeki en büyük engel Suriye, bunu kaldıracaklar. Korkuyorum ki bunu bizimkilerin eliyle yapacaklar." Hakikaten Tayyip beyin Suriye'nin yerle yeksan olmasında büyük katkısı oldu. Suriye terör örgütleriyle doldu. Artık Suriye ayakta duramıyor. Ayakta duramadığı için de İsrail'e kafa tutamaz hale geldi. İsrail'in önünde ki bütün engeller kalktı. Cumhurbaşkanı Erdoğan yakın zamana kadar İsrail'den bahsederken terör devleti diyordu. Erdoğan Başbakan iken 29 Ocak 2009'da İsrail Cumhurbaşkanı Peres'e Davos zirvesinde söylediği "One Minute" sözü hafızalarımızda hala tazeliğini korumakta ve yine İsrail için "Siz öldürmeyi iyi bilirsiniz" diyerek seçimlerde çok büyük puan topladılar. Dolayısıyla Erdoğan "One Minute" diyerek sadece Türkiye'nin değil Ortadoğu'nun da kahramanı olmuştu. One Minute hadisesinden başlayarak yükselen bir trendle hep İsrail'le kavga ettik. 31 Mayıs 2010 tarihinde Mavi Marmara hadisesinden sonra da ülke olarak İsrail hükümetine 3 şart öne sürdük;

1 Tazminat ödeyecekler,

2 Özür dileyecekler,

3 Gazze'ye koyulan ablukayı kaldıracaklar.

Şimdi İsrail ile anlaşıyoruz ama öne sürdüğümüz şartların hiç birisi gerçekleşmedi. Neden şimdi anlaşıyoruz? Dolayısıyla bu soruları AKP tabanının AKP iktidarına sorması gerekiyor. "Biz neden terör devletiyle anlaşıyoruz?"

Terör devletiyle bir araya gelen de teröristtir

Bir ülkeyi terörist ilan etmenin çok ciddi bir suçlama olduğunu ifade eden Karslı, "Terör devletiyle bir araya gelen de teröristtir. Ben ilanihayet komşularla kavgalı olalım demiyorum. En iyisi komşularla barış içinde geçinmektir. Bizim hükümetimizin tarzı o değil. Açık açık komşularımızı düşman ilan ettiler. Anlaşılan şimdi düşman ilan ettiğimiz İsrail en iyi müttefiklerimizden biri olacak. Benim anlamadığım;

1- Mevcut yöneticiler Cumhurbaşkanı da dahil kendilerine tabi olan yüzde 52'lik kesime bu durumu nasıl anlatacaklar?

2- Ne değişti de İsrail terör devleti olmaktan çıktı?

3- Acaba bu söyledikleri şartlar yerine geldi mi?. Yoksa bizim diğer yerlerde izlediğimiz yanlış politika bizi İsrail'in kucağına mı attı? Bunun açıklanmasını merakla bekliyoruz." dedi.

Tüm komşularımızla kötü olduk

Tüm komşularımızla son dönemde kötü olduğumuzu bunun ülke menfaati açısından doğru olmadığını belirten Karslı diğer ülkelerle ilgili görüşlerini şöyle dile getirdi;
"Rusya, Mısır, Suriye, İran ve Irak'la kötü olduk, gidecek yerimiz yok. Şartlar buna mecbur kıldı deseler dürüst davranmış olurlar. Ama şimdi sanki biz İsrail'i dize getirdik gibi gösteriyorlar. Yani kavga ederken puan topladık, barışırken yine puan toplayacağız. Ben bu çelişkiler yumağını anlamıyorum. Bu idareciler bunu nasıl utanmadan yapıyorlar, bunlara tabi olanlar da bunu nasıl sineye çekiyorlar, anlamakta zorlanıyorum. İdarecilere tabi olanlar herhalde bizimkiler yapmışsa vardır bir hikmeti diye düşünüyorlardır. İdarecilerde bizimkiler nasıl olsa bu durumu bir kılıfa sokarlar diyerek düşünüyorlardır. Bunun başka bir izahı yok. Bu işin nereye gideceğini ben de merak ediyorum. Normal şartla altında bu durumun AKP'nin sonu olması lazım. Mısır'la, Rusya'yla, İran'la, Irak'la, kavga ettik ama İsrail'le anlaşmada kazandıklarımız çok daha büyük olacak diye belki bir izahları vardır."

Türkiye İsrail'in önündeki engelleri kaldırmıştır

Konuşmasının diğer bölümlerinde tekrar Türkiye İsrail anlaşmasına değinen Prof. Dr. Karslı bu anlaşmanın aslında İsrail'in lehine olduğunu belirterek sözlerini şöyle tamamladı; "Bu anlaşma İsrail'in lehine, Türkiye'nin lehine değil. Maksat İsrail'in önünde ki engelleri kaldırmak. İsrail'in bulduğu doğalgazı dünya piyasasına satmak. Belli şahıslar İsrail ile ticari ilişkilere devam ediyorlardı şimdi bu potansiyel biraz daha gelişecek. İsrail'in ödeyeceği 20 milyon dolar da vefat eden insanlar için çok büyük bir rakam değil. Yani bu anlaşmada Türkiye İsrail'i değil, İsrail Türkiye'yi dize getirmiştir. Türkiye İsrail'in önünde ki engelleri kaldırmış ve daha da kötüsü İsrail'in bu anlaşmaya rağmen deniz ablukasına devam edecek olması.

Maksat uzun vadede İsrail'in sıkıntıda ki ekonomisini kurtarmak. Özellikle İsrail'in bulduğu gazı satmak. İsrail'de ki ticari faaliyetleri arttırmak. Yakında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçtiği Türk müteahhitler İsrail'de inşaat yapmaya başlarlar. Enerji Bakanlığı'da gaz alım satım işlemlerine başlar. Fakat umarım bizim millet bu durumdan uyanır. Yine umarım İslam dünyası bu durumdan bir ders çıkarır. Yıllardır Suriye Lideri Esad'la kavga eden şimdi Netanyahu'yu nasıl kucaklayacak? Eskiden Umre turları çok olurken artık Kudüs turları çok olur. Şimdi Kudüs turlarına başlarız.

AKP adım adım kendisine biçilen rolleri yerine getiriyor. Bundan sonra Rusya ile de anlaşırlar. Zaten Rusya ile boşu boşuna kavga ettik, bizim hatamızdı. İsrail ile anlaşma diğer anlaşmaları kolaylaştıracaktır. Sonuçları Türk milletinin hayrına olur inşallah. Belki ticaretin artmasına vesile olur. Rusya ile keşke bir an önce anlaşsalar da engeller kalksa. Millet rahat rahat ticaretine devam etse. Bizim için burada önemli olan idarecilerin neler deyip neler yaptıkları. Yandaş medyanın bu durumdaki tutumunu merak ediyorum. Bu durum umarım milletin gözünün açılmasına vesile olur.. Çünkü millete bu çelişkileri izah etmek mümkün değil. "
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.