İstanbul'a ilk kar düştü; Yollar beyaza büründü

Son Dakika Hava Durumu, İstanbul gece yarısından itibaren kar yağışlı ve soğuk hava dalgasının etkisi altına girdi. Yollar beyaza büründü. Hava sıcakları 10 derece birden düştü.

06 Aralık 2017 Çarşamba 00:08
İstanbul'a ilk kar düştü; Yollar beyaza büründü






İstanbul'a ilk kar düştü; Yollar beyaza büründü

Marmara Bölgesi'ni etkisi altına alan soğuk hava dalgasının ardından İstanbul'a ilk kar yağdı. Kısa süre yağan kar yağışı nedeniyle Kuzey Marmara Oto Yolu Girişi bir anda beyaza büründü. Gece saatlerinde yüksek kesimlerde kar yağışı etkisini sürdürüyor.

Meteorolojinin uyarılarının ardından İstanbul'a ilk kar yağdı. Gece 23.30 sıralarında yağmaya başlayan kar yer yer etkili olmaya başladı.
Meteorolojinin yaptığı uyarıların ardından beklenen kar yağışı gece saatlerinde başladı. İstanbul’un yüksek kesimlerinde gece 23.30 sıralarında beklenen kar yağışı görüldü. Zincirlikuyu ve Okmeydanı başta olmak üzere bazı ilçelerde aniden başlayan kar yağışı aralıklarla etkisini gösteriyor.

YOLLAR BEYAZA BÜRÜNDÜ

Kuzey kesimlerinde İstanbul'a ilk kar yağdı. Kısa süre yağan kar yağışı nedeniyle Kuzey Marmara Oto Yolu Girişi bir anda beyaza büründü.

Daha sonra yağan yağmurla birlikte az miktardaki kar eridi. Meteoroloji, İstanbul için kar uyarısında bulunmuştu.


İSKİ'DEN İSTANBULLULARA DON UYARISI GELMİŞTİ

Açıklamada, hava sıcaklığının düşmesi ile su sayaç ve tesisatlarının, donma tehlikesiyle karşı karşıya kalabildiği belirtilmişti.

İSKİ'den yapılan yazılı açıklamada, Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine göre, soğuk hava dalgasıyla birlikte sıcaklıkların hissedilir derecede (8-16 derece) azalarak mevsim normallerinin altına inmesinin beklendiği kaydedilmişti.


KARLA MÜCADELE ARAÇLARI YOLLARDA HAZIR

Meteoroloji tarafından İstanbul için yapılan kar yağışı uyarıları nedeniyle belediye ekipleri de önlemlerini arttırdı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı ekipler de ana yollarda oluşabilecek olumsuzluklara karşın kar küreme ve tuzlama araçları yerleştirdi.

YURTTA HAVA DURUMU NASIL OLACAK?

Meteorolojinin yaptığı son değerlendirmelere göre, Marmara'nın doğusu, İç Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun batısı ile Erzurum, Kars, Ardahan, Muş, Diyarbakır, Batman ve Mardin çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Genellikle yağmur ve sağanak şeklinde görülecek olan yağışların, Marmara'nın güneydoğusu, İç Anadolu, Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun kuzeyi ile Afyonkarahisar, Kütahya, Uşak, Isparta ve Malatya çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

Yağışların; Batı ve Orta Karadeniz kıyılarında kuvvetli yağmur ve sağanak, Batı Karadeniz'in iç kesimleri ile Ordu ve Giresun'un iç ve yüksek kesimlerinde yoğun kar yağışı şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Gece ve sabah saatlerinde iç ve doğu kesimlerde yer yer sis ve pus hadisesi görüleceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığının kuzey, iç ve batı bölgelerde hissedilir derecede (6-10 derece) azalacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın, genellikle kuzey ve kuzeybatı, doğu bölgelerde güney ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara'nın kuzeyi, Güney Ege kıyıları, Antalya Körfezi, Doğu Akdeniz kıyıları ile Çeşme çevrelerinde yer yer kuvvetli (30-60 km/sa) olarak esmesi bekleniyor.

Son Güncelleme: 05.12.2017 21:29
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.