İstanbul Aydın Üniversitesi, Kosova Başbakan Yardımcısı'nı ağırladı

05 Aralık 2012 Çarşamba 12:04
İstanbul Aydın Üniversitesi, Kosova Başbakan Yardımcısı'nı ağırladı






İSTANBUL (CİHAN)- İstanbul Aydın Üniversitesi´nin Avrasya Üniversiteler Birliği ile ortaklaşa `Arnavutluk´un bağımsızlığının yüzüncü yılı´ konferansı düzenledi. Etkinlik çerçevesinde Türkiye'de bulunan Kosova Başbakan Yardımcısı Dr. Edita Tahiri, konferansta Türkiye-Kosova ilişkilerine dair değerlendirmelerde bulundu.

Dr. Edita Tahiri, üniversitenin Florya yerleşkesinde gerçekleştirilen konferansta yaptığı konuşmada, Birçok kişi Kosova bağımsızlığını ilan ettiğinde Balkanlar´ın karışacağına inanıyordu, fakat bunun tam aksine Kosova´nın bağımsızlığı Balkanlar´da ve bölgede barışa ve istikrara hizmet etti. Bölge şu an eskiye nazaran daha iyi durumda. Bölgedeki ülkeler artık Avrupa Birliği´ne yönelik politikalar izlemektedir ve bu bölgemiz için gereklidir. Biz de Kosova Cumhuriyeti olarak bunun bilincindeyiz ve bu yönde politikalar izlemekteyiz. dedi.

Avrasya Üniversiteler Birliği ve İstanbul Aydın Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Dr. Mustafa Aydın da sahip oldukları bilgi ve deneyimi Kosova´daki üniversitelerle paylaşmaya hazır olduklarını vurguladı. Kosova halkı ile biz et ile tırnak gibiyiz. Çünkü çok büyük ortak değerlerimiz var. İstanbul Aydın Üniversitesi olarak bu iki ülke arasındaki ilişkinin eğitim alanında da artarak devam etmesi arzusundayız. ifadelerini kullanan Aydın, eğitim konusunda her türlü imkânı paylaşmaya hazır olduklarını belirtti.

Konferansın sonunda Dr. Edita Tahiri´ye İstanbul Aydın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yadigar İzmirli Mustafa Aydın tarafından plaket takdim edildi.
CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.