İstanbul Çekmeköy'de askeri helikopter düştü, 4 şehidimiz var

İstanbul Çekmeköy Kirazlı Mahallesi Parkverde sitesine askeri helikopter düştü. 4 askerin yaralandığı kaza sonrası bölgeye çok sayıda ambulans ve itfaiye gönderildi. Yaralılardan birinin şehit olduğu bildirildi.

11 Şubat 2019 Pazartesi 19:36
İstanbul Çekmeköy'de askeri helikopter düştü, 4 şehidimiz var






İstanbul Çekmeköy'de askeri helikopter düştü, 4 asker yaralandı


İstanbul  Sarıgazi, 3 ay sonra yeni bir helikopter faciasıyla sarsıldı. Çekmeköy Parverde sitesi içine düşen helikopterde 4 askerimiz yaralandı.. 
Kaza sırasında bir askerimizin şehit olduğu bildirildi. Halen yetkililerin kaza bölgesinde incelemeleri sürüyor. Resmi açıklamanın bu incelemenin ardından yapılması bekleniyor.

İsİstanbul Çekmeköy'de akşam saatlerinde zorunlu iniş yapmaya çalışan askeri helikopter 700 daireli Parkverde sitesine düştü. Helikopter kazası sırasında en az 4 askerimiz kaldırıldığı hastanede kurtarılamadı..

ACI HABERİ VALİ YERLİKAYA DUYURDU
Helikopterin geçtiğimiz yıl kasım ayında düşen UH-1 tipi eğitim helikopterle aynı amaçla kullanıldığı açıklandı.

Olay yerine gelen İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, düşen askeri helikoptere ilişkin açıklamalarda bulundu. Yerlikaya, "Saat 18.51 itibarıyla 4. Kara Havacılık Alayı'na ait bir askeri helikopter bilinmeyen bir sebepten dolayı, Çekmeköy ilçemiz Kirazlıdere Mahallemiz, ardımızda site içerisinde maalesef düşmüştür. Olay yerine hemen 2 dakika içerisinde 112 itfaiyemiz gelmiştir. 4 askerimiz yaralı olarak Sancaktepe Eğitim Araştırma Hastanesi'ne ulaştırılmışytır. Maalesef Sağlık Müdürlüğü'nden ulaştırılan habere göre 4 askerimiz şehit olmuştur. Silahlı Kuvvetlerimiz tahkikata başlamıştır. Tekrar hepimizin, bütün milletimizin, ordumuzun, silah arkadaşlarının başları sağolsun. Herhangi bir yaralı yok. Aynı zamanda bu helikopterin düştüğü yerde de bir sivil yaralı veya vefat eden herhangi bir şeyimiz yok." ifadelerini kullandı.

"KAZA KIRIM EKİBİ GELMEDEN ENKAZ KALDIRMAMIMIZ MÜMKÜN DEĞİL"

Vali Yerlikaya, bir gazetecinin sorusu üzerine, "Az önce İtfaiye Başkanımızla konuştum. Soğutma işlemlerine devam ediyor. Kaza kırım ekibi inceleme yapmadan buradaki enkazı kaldırmamız mümkün değil" dedi.

İstanbul Çekmeköy'de zorunlu iniş yapmaya çalışan askeri helikopter Kirazlı Mahallesi'nde bulunan  Parkverde Sitesi'nin içine düştü.

GÖRGÜ TANIKLARI; YANGIN ÇIKTI 

Askeri helikopterin Parkverde Sitesi içine düşmesine tanık olan vatandaşlar, katıldıkları canlı yayında yaşadıkları dehşeti anlattı. Helikopterin site içine iniş yapacağı sırada aniden yere çakıldığını söyleyen bir vatandaş düşme sonrasında yangın çıktığını anlattı. Bir askerin helikopter enkazından çıkarılarak hastaneye gönderildiğini söyledi. 

Aydınlar Mahallesi Muhtarı Halil Yakup, ise çok yoğun ve kalabalık bir topluluğun olay yerinde olduğunu belirterek helikopterin site içine değil açık alana düştüğünü söyledi.. Muhtar Halil Yakup, kaza sırasında hayatını kaybedenlerin cenazelerini boş alana doğru alındığını kaydetti.. Bu arada düşen helikopterin askeri birliklere ait olduğu bildirildi. Geçtiğimiz yıl kasım ayında yine aynı bölgeye bir askeri helikopter düşmüş, 5 personel şehit olmuştu. Son 21 yılında 6 helikopterin İstanbul üstünde düştüğü bildiriliyor. 
 

Son Güncelleme: 11.02.2019 20:34
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.