İstanbul gece yarısı dondu, son hava durumu

Kara kış İstanbul ve çevresini esir aldı. Gece -10 dereceyi gören yüksek kesimler adeta buz tuttu. Meteoroloji önümüzdeki hafta için İstanbul verilerini yayınladı.

02 Ocak 2016 Cumartesi 14:01
İstanbul gece yarısı dondu, son hava durumu






İstanbul gece yarısı dondu, son hava durumu

Yerini yağışsız havaya bırakan kar, İstanbul'a bu sabah geri döndü. Sabah evden çıkmak için dışarı çıkan İstanbullular yeniden yağan kar ile karşılaştı. Geçtiğimiz günlerde etkili olan kar yağışı yerini soğuk havaya bırakmıştı. Gün içerisinde kar yağışı beklenmeyen İstanbul'da sabah saatlerinde hafif derecede kar yağışı görüldü.

İstanbul hava durumu, Son dakika hava durumu, Yarın Hava Nasıl Olacak?

Yapılan son değerlendirmelere göre; yurdun kuzey ve doğu kesimlerinin çok bulutlu, Batı ve Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun doğusu ile sabah saatlerinde İstanbul Kocaeli ve Sakarya'nın kuzey kıyılarının kar yağışlı diğer yerlerin parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Kar yağışının; Rize, Artvin, Zonguldak ve Bartın çevreleri ile Kastamonu'nun kıyı kesimlerinde yoğun olması bekleniyor. Kıyı Ege ve Akdeniz kıyı kesimlerine hafif ve orta, diğer yerlerde yer yer kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığının batı kesimlerde artacağı, Doğu Anadolu'nun doğusunda düşeceği, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor. Rüzgar, genellikle güney güneybatı yönlerden, hafif ara sıra orta kuvvette, Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda kuvvetlice (30-50 km/saat) esmesi bekleniyor

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:
Ankara: Parçalı ve çok bulutlu -1

İstanbul
: Çok bulutlu, sabah saatlerinde kuzey kıyıları hafif kar yağışlı 4

İzmir
: Parçalı ve çok bulutlu 7

Adana
: Parçalı ve az bulutlu, iç kesimleri yer yer çok bulutlu 9

Antalya: Parçalı ve çok bulutlu 10

Samsun: Parçalı ve çok bulutlu 4

Trabzon: Çok bulutlu, sabah saatlerinde kar yağışlı 3

Erzurum: Çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı -10

Diyarbakır: Parçalı ve çok bulutlu -2
Son Güncelleme: 02.01.2016 14:04
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.