İstanbul için seçim vakti | YSK kararı piyasaları çıldırttı

Yüksek Seçim Kurulu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminin iptaline ve yenilenmesine karar verdi...  İptal beklentisi doları 6 liranın üzerine taşıdı.

06 Mayıs 2019 Pazartesi 19:45
İstanbul için seçim vakti | YSK kararı piyasaları çıldırttı






İstanbul için seçim vakti | YSK kararı piyasaları çıldırttı


Türkiye son yılların en buhranlı döneminden geçtiği bir sırada YSK inanılmaz bir karara imza attı. Vatandaşın ayı zarf içinde tercihini kullandığı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinde YSK, Ekrem İmamoğlu'nu mazbatasını iptal etti.. AK Parti ve Milliyetçi Hareket Partisi'nin 31 Mart seçimlerinden hemen sonra 1 ayı geçen süredir sürdürdüğü itirazların ardından YSK, olağanüstü itirazını kabul ederek seçimin iptal edilmesini kararlaştırdı. Kararın ardından dolardaki günlük artık yüzde 2'nin üzerine çıkarak 6.11 TL oldu..


YSK'daki bu karar oy çokluğuyla alındı. YSK'daki oylamada 7 kabul oyu verilirken 4 oy ise ret yönünde kullanıldı.  

MHP ve AK Parti Genel Merkezlerinden yapılan ilk değerlendirmede karar olumlu bulundu.

CHP MYK OLAĞANÜSTÜ TOPLANDI

YSK kararının ardından CHP MYK olağanüstü toplantı kararı aldı. CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun parti merkezinde hukukçu kurmaylarıyla toplandığı öğrenildi.  İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, gazetecilerin YSK'nın İstanbul seçimlerini iptal ve yenileme kararı aldığını sorması üzerine "Konuşacağız" demekle yetindi. 

İmamoğlu, Ramazan'ın ilk günü, aile yakınları ile iftar sofrasında bir araya geldi. İmamoğlu yaptığı açıklamada 'Her şey çok güzel olacak. 82 milyon vatandaşımıza umudunu kaybetmesin' dedi.

"YSK'NIN RESMİ AÇIKLAMASINI BEKLİYORUM"

İmamoğlu Sultanbeyli'de konuk olduğu iftar yemeğinde kısa bir değerlendirme yaparak şu ifadeleri kullandı: 

Vatandaşlarımızın Ramazanı mübarek olsun. Ramazan sevgi içerisinde geçsin. Dünyaya mutluluk getirsin. Bu akşam benimle ilgili bir kararı herkes merak ediyor, onun da farkındayım. Bazı yerlerde yorum yapıldı. YSK'nın resmi açıklamasını bekleyeceğim. Bu akşam size geniş geniş açıklama yapacağım. Bu sofrada sizlerle selamlaşma ihtiyacı hissettim. İnşallah açıklama yapılsın, İstanbul'un en güzel noktasında sizlere açıklama yapacağım. Her şey çok güzel olacak, hiç umudunuzu yitirmeyin. Birileri yanlış, eksik yapacak, hatalar yapacak. Ama biz hep beraber umudu taşıyacağız. Her şey çok güzel olacak. Allah kabul etsin, sofralarınıza bol bereket, 82 milyon güzel insana bol bereketli günler diliyorum. 


İMAMOĞLU MAZBATAYI İADE EDECEK

YSK'nın bu kararına göre İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun mazbatasını iade etmesi gerekiyor. İstanbul Büyükşehir Belediye Meclis Başkanlığı için bir oylama yapılacak.

SEÇMENLER AYNI SANDIKTA OY KULLANACAK

Seçmen listelerinde değişiklik sözkonusu olmayacak. 31 Mart'ta oy kullanan seçmenler aynı sandıkta oy kullanabilecek. Ayrıca İBB Belediye Başkanlığı'na aynı isimler aday olacak. Ölüm halinde bir başka aday gösterilecek. 

BU KARARA İTİRAZ EDİLEMEYECEK

YSK'nın kararı nihai karar. Bu karara itiraz yolu açık değil.
 

Son Güncelleme: 11.05.2019 10:52
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.