İstanbul ile Edirne arasında 'Mimar Sinan Destinasyonu' oluşturulacak

03 Aralık 2012 Pazartesi 16:06
İstanbul ile Edirne arasında 'Mimar Sinan Destinasyonu' oluşturulacak






EDİRNE (CİHAN)- İstanbul ile Edirne İl Kültür ve Turizm Müdürlükleri, Mimar Sinan Destinasyonu oluşturmak için ortak çalışma yapacak.

Marmara Bölgesi´ndeki 11 ilin Kültür ve Turizm Müdürleri Edirne´de düzenlenen toplantıya katıldı.
6'ıncısı gerçekleşen toplantıda önemli kararlar alındı. Kararlardan dikkati çeken ise İstanbul ile Edirne arasında Mimar Sinan Destinasyonu'nun oluşturulması oldu. Buna göre, Dünya Kültür Mirası Listesi´ndeki Selimiye Camii ve Külliyesi´nin bulunduğu Edirne´ye daha fazla turist akışının sağlanması için bir destinasyon oluşturulacak.

Alınan kararla ilgili bilgi veren İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürü Prof. Dr. Ahmet Emre Bilgili, Mimar Sinan´ın en fazla eserini İstanbul´da, Ustalık eserini ise Edirne´de yaptığına dikkat çekti. Selimiye Camii´nin Dünya Kültür Mirası Listesi´nde bulunduğunu hatırlatan Bilgili, bu özelliğin bir eseri tanıtımında önemli bir kazanım olduğunu söyledi.

Bunun için İstanbul´dan başlayan bir destinasyonun Edirne´de son bulması gerektiğini anlatan Bilgili, Çünkü Mimar Sinan´ın ustalık eseri buradadır. Onun için İstanbul ile Edirne il müdürlüğü ortaklaşa bir çalışma yapacak. Bu daha çok meraklısına yönelik bir destinasyon olacak. dedi.

Selimiye Camii'ne gelen ortalama insanın az merak ettiğini bu nedenle de daha yüzeysel bilgilerin verildiğini aktaran Prof. DR. Bilgili, Ama mimarlara, mimarlık meraklılarına, sanat tarihi meraklılalarına eğer bu camiyi gezdiriyorsanız daha detaylı bilgi vermek gerekir. Bu da alanında uzmanlaşmış rehberlerin işidir. Bu alanda Turist Rehberler Birliği (TUREB)´yle birlikte işbirliği yaparak ortak bir destinasyon oluşturmaya çalışacağız. Bunun için kalkınma ajanslarına büyük iş düşmektedir. İstanbul ve Trakya Kalkınma Ajansı´nı da işin içine alarak burayı bir küresel destinasyona dönüştürmek için işbirliği yapacağız. açıklamasını yaptı.
CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.