İstanbul oy sayımı tamamen durdu | Her yolu deniyorlar

Yüksek Seçim Kurulu'nun talimatlarına rağmen, İstanbul Maltepe'de oy sayımı adeta sabote ediliyor. Sayım için kurulan 10 kurul sayısı ikiye düşürüldü, sonra tamamen durdu.

14 Nisan 2019 Pazar 23:25
İstanbul oy sayımı tamamen durdu | Her yolu deniyorlar






İstanbul oy sayımı tamamen durdu: Her yolu deniyorlar


31 Mart yerel seçimlerinin üzerinden 15 gün geçmesine rağmen tekrarlanan itirazlar yüzünden üçüncü kez yinelenen Maltepe'deki sayımlar AK Parti'li müşahitlerin imza atmaması yüzünden durduruldu. AK Parti ve MHP’li temsilcilerin tutanaklara imza atmaması üzerine sayımda görevli memurların da imza atmaması nedeniyle Maltepe'de sayım durmuştu. Maltepe’de süreci takip eden eski CHP milletvekili Barış Yarkadaş, AKP ve MHP'nin başvurusu üzerine 400 sandığın sayımınının iptal edildiğini duyurdu. Bu durumda bu sandıkların sayımı tekrar yapılacak.

Yerel seçimlerin tamamlanmasının ardından İstanbul'da oy sayım işlemi sadece Maltepe'de devam ediyordu. 1089 sandığın sayımı sürerken Maltepe'de sayım durduruldu. İlavelerle 12’ye çıkarılan sandık kurulu sayısı 10 kurul azaltılarak 2’ye düşürüldü..


İstanbul’da kesin olmayan seçim sonuçlarının ardından yapılan itirazlara ilişkin değerlendirmeler devam ediyor. Bu kapsamda İstanbul'un 34 ilçesinde geçersiz oylar sayılırken, 5 ilçesinde de bütün oyların sayım kararı alınmıştı. Bütün oyların sayımı devam eden tek ilçe olan Maltepe’de ise 227 sandık kaldı.

31 Mart yerel seçimlerinin ardından İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için oy sayım işlemleri devam ederken Maltepe ilçesindeki oy sayımları durduruldu.

İlavelerle 12’ye çıkarılan sandık kurulu sayısı 10 kurul azaltılarak 2’ye düşürüldü. İptal edilen sandık kurullarının saydığı oylar yeniden sayılacak.

Sayım işleminin tamamlanmasının ardından il birleştirme tutanağı hazırlanarak, 31 Mart yerel seçim sonuçlarına göre İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı belirlenmiş olacak.

EKREMOĞLU-YILDIRIM ARASINDAKİ FARK 13.907 OLDU

Bu arada son sayımlarla Ekrem İmamoğlu ile Binali Yıldırım arasındaki fark 13 bin 907'ye geriledi. Son durumu Barış Yarkadaş Twitter hesabından İstanbul'da Ekem İmamoğlu ile Binali Yıldırım arasındaki oy farkını açıklamıştı. Son durumu paylaşan Yarkadaş, "Maltepe'de an itibariyle 1089 sandığın 913'ü sayıldı. Geride sayılacak olan 176 sandık kaldı. Şu an son sayımla birlikte Ekrem İmamoğlu 13.907 oy ile bir kez daha İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçildi. Biz de Maltepe'de sandık ve oy nöbetindeyiz" ifadelerini açıkladı.

Son Güncelleme: 14.04.2019 23:30
Anahtar Kelimeler:
Maltepe
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.