İstanbul'a kar yağışı başladı: Okullar tatil olacak mı ?

Günlerdir İstanbul ve çevresi için beklenen kar yağışı sabah erken saatlenden itibaren başladı. Meteoroloji hava sıcaklığının daha da düşeceği uyarısında bulundu. Okullar tatil olacak mı?

30 Aralık 2015 Çarşamba 09:30
İstanbul'a kar yağışı başladı: Okullar tatil olacak mı ?






İstanbul'a kar yağışı başladı: Okullar tatil olacak mı ?

Marmara bölgesinde sabah erken saatlerde yılın ilk karı yüksek bölgelere düşmeye başladı. Kar yağışı haberi 08:30'dan itibaren İstanbul'un merkez ilçelerinden geldi. Meteoroloji ise sıcaklığın birkaç derece daha düşeceğini duyrud.

İSTANBUL'DA OKULLAR TATİL EDİLECEK Mİ

İstanbul'da öğleden sonra okulların tatil edilip edilmeyeceğine dair herhangi bir açıklama gelmedi. Okulların tatil edilmesi için AKOM ve AFAD'ın vereceği raporların etkili olacağı biliniyor.

KAR YAĞIŞI ETKİSİNİ ARTIRACAK

Günlerdir İstanbul'a ne zaman yağacağı merak konusu olan karın bu sabah 8:30 civarı ilk tanelerini döküldü. Tahmin edilenden önce yağdığı ifade edilen karın etkisini daha da artıracağı bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığı kuzey ve batı kesimlerde hissedilir derecede (4-12) olmak üzere ülke genelinde azalacak. Rüzgarın, genellikle kuzey ve kuzeydoğu, güneydoğu kesimlerde güney ve doğu yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Marmara, Ege, Batı ve Doğu Karadeniz kıyıları ile Antalya ve Adana kıyı kesimlerinde kuvvetli olarak (30-70 km/s) esmesi bekleniyor.

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Çok bulutlu, hafif kar yağışlı 1

İstanbul: Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve karla karışık yağmur zamanla kar yağışlı (Yağışların akşam saatlerinden sonra etkisini arttırarak yoğun kar şeklinde olması bekleniyor.) 4

İzmir: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu 12

Adana: Parçalı ve çok bulutlu 20

Antalya: Parçalı ve az bulutlu 18

Samsun: Çok bulutlu, kuvvetli karla karışık yağmur, akşam saatlerinden sonra yer yer yoğun kar yağışlı 4

Trabzon: Çok bulutlu, kuvvetli karla karışık yağmur, akşam saatlerinden sonra yer yer yoğun kar yağışlı 10

Erzurum: Parçalı zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra aralıklı kar yağışlı -1

Diyarbakır: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra karla karışık yağmurlu 10
Son Güncelleme: 30.12.2015 09:34
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.