İstanbul'da kara kış hakim; Kar kalınlığı 20 santimi buldu

Kış İstanbul'u etkisi altına aldı. Son yılların en soğuk günleri kapıya dayandı. Çarşamba günü İstanbul -3 dereceyi görecek. Kar yağışı daha da artacak.

18 Ocak 2016 Pazartesi 10:08
İstanbul'da kara kış hakim; Kar kalınlığı 20 santimi buldu






İstanbul'da kara kış hakim; Kar kalınlığı 20 santimi buldu

İstanbul hava durumu, Marmara Bölgesi başta olmak üzere Trakya, Karadeniz ve Ege bölgesini esir alan kara kış uçak ve gemi seferlerini vurdu. Kara ulaşımı ise çoğu yolda güçlükle yapılıyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin sabaha kadar süren kar temizleme çalışmaları ana yolların açık kalmasını sağladı. Bu abah saat 07.00 itibariyle yapılan kar ölçümlerinde Tuzla-Akfırat'ta kar kalınlığı 20 santimi buldu.

Son dakika hava durumu, Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve AKOM Meteoroloji Birimi'nin hava tahmin verilerine göre İstanbul pazar gecesinden itibaren yoğun kar yağışlı havanın etkisi altına girdi. Kar yağışının salı akşamına kadar aralıklı olarak devam edeceği tahmin ediliyor.

Yarın Hava Nasıl Olacak?

Meteoroloji verilerine göre asıl soğuklar yarın başlıyor ve perşembe gününe kadar devam ediyor. En soğuk gece 20 Ocak Çarşamba günü yaşanacak. Çarşamba günü termometreler -3 dereceyi görecek. Kar yağışı ise yarın etkisini gösterecek.

İDO VE BUDO SEFERLERİ İPTAL EDİLDİ

İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO) ve Bursa Deniz Otobüsleri (BUDO), olumsuz hava koşulları nedeniyle bazı seferlerini iptal ettiğini açıkladı.
İDO, internet sitesinden yapılan duyuruyla
07.00 Yenikapı - Bandırma hızlı feribot,
07.30 Bandırma - Yenikapı - Bostancı deniz otobüsü,
08.00 Bursa-Armutlu-Armutlu T.K-Yenikapı-Kadıköy Deniz otobüsü,
09.00 Bursa - Yenikapı- Kadıköy deniz otobüsü
09:50 Bandirma - Yenikapi - Bostanci Deniz Otobüsü
10:30 Bursa-Yenikapi-Kadiköy Deniz Otobüsü
18:30 Bandirma - Yenikapi Hızlı Feribot
seferlerini iptal ettiğini açıkladı.

BUDO'da ise iptal edilen seferler şu şekilde:
07.00 Bursa (Mudanya) - İstanbul(Kabataş),
08.00 İstanbul (Kabataş) - Bursa (Mudanya),
09.00 Bursa (Mudanya) -İstanbul (Kabataş),
09.30 Armutlu (İhlas) - İstanbul (Kabataş),
10.45 İstanbul(Kabataş) - Bursa (Mudanya),
12.00 Bursa (Mudanya) - İstanbul (Kabataş)
12.30İstanbul (Kabataş) - Bursa (Mudanya) deniz otobüsü


İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) şehir hayatının normal seyrinde devam etmesi için tüm önlemleri aldı. İBB Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) ilgili tüm birimlerin katılımıyla alarm durumuna geçti. Yol Bakım ve Altyapı Koordinasyon, İtfaiye, Zabıta, Sağlık Ve Sosyal Hizmetler, Park Bahçe Ve Yeşil Alanlar, Destek Hizmetleri Daire Başkanlıkları, İETT, İSKİ, Atık Yönetimi, Trafik, Kırsal Hizmetler Destek, Veteriner Hizmetleri Müdürlükleri, Beyaz Masa, İSFALT, İGDAŞ, İSBAK, Şehir Hatları, Ulaşım A.Ş., İl Emniyet Müdürlüğü, Karayolları 1. Bölge Müdürlüğü, BEDAŞ, AYEDAŞ, sorumlu müdürleri AKOM yönetim masasında 24 saat esasına görev yaptı.

5 BİN 450 PERSONEL GÖREV YAPTI

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, karla mücadele çalışmaları kapsamında bin 114 araç ve iş makinesi, 5 bin 450 personel ile 4 bin kilometre yol ağında olumsuzluklara karşı vardiyalı görev yaptı.
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın talimatlarıyla köylerde oluşturulan Traktör Kar Kürüme Ekipleri muhtarların sorumluluğunda kendi yollarını açmak için görev yaptı. 52 kilometre uzunluğundaki metrobüs yolu 32 araç ile sürekli ulaşılmaya açık tutuldu. İETT, kar yağışları süresince vatandaşların ulaşımda sıkıntı yaşamaması için, ek otobüs seferleri koydu. Metro ise seferleri sıklaştırıldı.
Dün akşam saatlerinde başlayan kar yağışı sabaha kadar aralıklarla sürdü. Kar her iki yakada etkili oldu. Yol Bakım ve onarım Daire Başkanlığı ekipleri sabaha kadar kür kürüme ve tuzlama çalışmaları yaptı. Trafikte önemli bir sorun yaşanmazken, ekipler sabaha kadar 8 bin 134 ton tuz, 106 ton solüsyon kullandı.

KAR KALINLIĞI 20 SANTİMİ BULDU

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından sabah saat 07.00’ itibariyle bazı semtlerde ölçülen kar kalınlıkları ise şöyle: "Tuzla-Akfırat: 20 cm, Pendik, Arnavutköy, Zekeriyaköy: 14 cm, Beykoz, Sarıyer, Sultanbeyli: 10 cm, Eyüp, Bayrampaşa, Kağıthane, Küçükçekmece, Çamlıca: 5 cm, diğer semtlerde ise 3 ile 4 cm".



Son Güncelleme: 18.01.2016 10:18
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.