İstanbul'da ulaşım; TEM'de trafik durdu, kar ulaşımı vurdu

Marmara bölgesini etkisi altına alan kar yağışı deniz, hava ve kara ulaşımını etkiliyor. Çok sayıda deniz otobosü seferi iptal edildi. THY'de ise gecikmeler var.

31 Aralık 2015 Perşembe 08:54
İstanbul'da ulaşım; TEM'de trafik  durdu, kar ulaşımı vurdu






İstanbul'da ulaşım; Kar deniz ve hava ulaşımını vurdu

Kocaeli'nde etkili olan yoğun kar yağışı sonucu TEM'in Dilovası Mevkii'nde araçların kayması sonucu meydana gelen kazalar nedeniyle İstanbul yönü ulaşıma kapandı.

Saat 08.30 sıralarında karayolunun kapanması üzerine çok sayıda kurtarma ekibi sevk edildi. Kapanan karayolunda uzun araç konvoyu oluşurken trafik ve karayolları ekipleri çalışmalarını sürdürüyor. Kocaeli'nde kar kalınlığı yer yer 15 santimetreye ulaştı.

İstanbul'u etkisi altına alan yoğun kar yağışı deniz ulaşımını da olumsuz etkiliyor. İstanbul'da Şehir Hatları'nın Kadıköy-Eminönü, Kadıköy-Beşiktaş, Çengelköy - İstinye, Kadıköy - Kabataş, İstinye - Küçüksu, Çengelköy-Eminönü, Kadıköy-Sarıyer, Üsküdar-Eyüp, Küçüksu-Beşiktaş seferleri yoğun tipi nedeniyle yapılamıyor.

Kar yağışı deniz ulaşımını vurdu. İstanbul'u etkisi altına alan yoğun kar yağışı deniz ulaşımını da olumsuz etkiliyor. İstanbul'da Şehir Hatları'nın Kadıköy-Eminönü, Kadıköy-Beşiktaş, Çengelköy - İstinye, Kadıköy - Kabataş, İstinye - Küçüksu, Çengelköy-Eminönü, Kadıköy-Sarıyer, Üsküdar-Eyüp, Küçüksu-Beşiktaş seferleri yoğun tipi nedeniyle yapılamıyor.

İDO VE BUDO'DAN SEFER İPTALLERİ

İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO) ve Bursa Deniz Otobüsleri (BUDO)'nun bazı seferleri olumsuz hava koşulları sebebiyle iptal edildi.

İDO'dan yapılan açıklamada iptal edildiği belirtilen seferler:
07.00 Yenikapı - Bandırma Hızlı Feribot
07.30 Bandırma - Yenikapı - Bostancı Deniz Otobüsü
08.00 Bursa-Armutlu-Yenikapı-Kadıköy Deniz Otobüsü
18.30 Bandırma - Yenikapı Hızlı Feribot

BUDO'nun iptal seferleri:
10.45 İstanbul (Kabataş) - Bursa (Mudanya)
08.00 İstanbul (Kabataş) - Bursa (Mudanya)
09.30 Armutlu (İhlas) - İstanbul (Kabataş)
09.00 Bursa (Mudanya) - İstanbul (Kabataş)
07.00 Bursa (Mudanya) - İstanbul (Kabataş)

ONLARCA ARAÇ YOLDA KALDI

İstanbul'da dün sabah başlayan kar yağışı gece de aralıklarla devam etti. Kar yağışı saat 06.00'dan itibaren etkisini artırdı. İşlerine gitmek için özel araçları ve toplu taşıma araçlarıyla yola çıkan vatandaşlar yoğun kar yağışı ve tipi yüzünden yollarda kaldı. Unkapanı Köprüsü çıkışından itibaren Taksim istikametine onlarca araç Tarlabaşı Bulvarı'ndan çıkamadı.

Patinaj çeken araçlar ilerlemeyi başaramadı. Bazı sürücüler araçlarına zincir takarken bazı sürücüler de geri dönerek ters yönde ilerledi. Yolda kalan toplu taşıma araçlarından inen vatandaşlar da yollarına yürüyerek devam etti.
Türk Hava Yolları (THY), bugün ve yarın, İstanbul Atatürk ile Sabiha Gökçen havalimanlarından planlanan bazı seferlerini iptal etti.

THY'nin resmi internet sitesinden yapılan açıklamaya göre, iki havalimanından, bugün ve yarın, iç ve dış hatta planlanan 200'ü aşkın sefer, "meteorolojik beklenti sebebiyle olası kapasite azaltılması doğrultusunda" yapılamayacak.

Yolcular, seyahatlerinden önce uçuşlarıyla ilgili son durumu "www.turkishairlines.com" internet adresinden veya "444 0 849" numaralı çağrı merkezinden öğrenebilecek.
Son Güncelleme: 31.12.2015 08:58
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.