İstanbul'u bombalı saldırı; Hedefte çevik kuvvet otobüsü vardı

İstanbul'un bazı ilçelerinde duyulan ve nedeni belirlenemeyen patlama sesi duyuldu.

01 Aralık 2015 Salı 17:53
İstanbul'u bombalı saldırı; Hedefte çevik kuvvet otobüsü vardı






İstanbul'u bombalı saldırı; Hedefte çevik kuvvet otobüsü vardı
 

İstanbul Bayrampaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen patlama ile ilgili olarak İstanbul Valili'nden ilk açıklama geldi.

İstanbul Valiliği'nden yapılan  açıklamada şöyle denildi: İlimiz Bayrampaşa ilçesi Kadife Kavşağı mevkiinde bir patlama meydana gelmiştir. Patlama nedeniyle ilk belirlemelere göre 1 vatandaşımız hafif şekilde yaralanmıştır. Patlamanın sebebi uzmanlarımızca tüm ihtimaller göz önünde tutularak etraflıca incelenmektedir."

İstanbul Bayrampaşa'da üst geçitte bomba patladı: 1 kişi yaralı
İstanbul Bayrampaşa'de metro istasyonu yakınlarındaki bir üst geçitte parça tesirli bomba patladı. Patlama nedeniyle 1 kişi yaralandı.

 İstanbul Bayrampaşa Metro İstasyonu yakınındaki üst geçitte parça tesirli bomba patladı.

Alınan bilgiye göre, patlamanın ardından olay yerine polis, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. Patlamanın olduğu bölgede polis tarafından geniş güvenlik önlemleri alındı. Bölgeden araç ve yaya geçişine izin verilmedi.

ÇEVİK KUVVET BOMBANIN HEDEFİ OLACAKTI

Olayın ardından ortaya çıkan bir bilgi ise faciadan dönüldüğünü ortaya koydu. Edinilen bilgiye göre bomba patlamadan 1 dakika önce olayın olduğu yerden çevik kuvvet minibüsü geçti.

EMNİYET'TEN AÇIKLAMA GELDİ

Öte yandan İstanbul Emniyet Müdürlüğü de, Bayrampaşa'da meydana gelen patlamada 1 kişinin hafif şekilde yaralandığını bildirdi.

POLİS OTOBÜSÜ KIL PAYI KURTULDU

İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, "1 Aralık 2015 günü saat 17.15 sıralarında ilimiz Bayrampaşa ilçesi Kadife Kavşağı mevkiinde sebebi bilinmeyen bir patlama meydana gelmiş, 1 vatandaşımız hafif şekilde yaralanmıştır. Konu ile ilgili incelemeler devam etmektedir." denildi.


METRONUN CAMLARI KIRILDI

Patlama dolayısıyla bir metro aracının camının kırıldığı ve bu nedenle yolcuların tahliye edildiği öğrenildi.

VALİ ŞAHİN: 1 KİŞİ YARALANDI

İstanbul Valisi Vasip Şahin, Bayrampaşa'daki patlamaya ilişkin, "Kadife Kavşağı'nda bir patlama meydana geldi. Bir vatandaşımız hafif yaralandı. Patlamanın neden kaynaklandığı henüz bilinmiyor. Bu konuda bütün ihtimalleri değerlendiriyoruz" açıklamasında bulundu.

İBB'DEN AÇIKLAMA

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden konuyla ilgili yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"İstanbul Bayrampaşa metro istasyonunda patlamaya benzer ses nedeniyle seferler durduruldu, sesin nedeni henüz bilinmiyor."

SEFERLER TEKRAR BAŞLADI

Patlama ardından durdurulan metro seferleri 18:15 sularında yeniden başlatıldı.

PATLAMA BİR ÇOK İLÇEDEN DUYULDU

İstanbul'da yaşayan birçok kişi sosyal paylaşım sitesi Twitter'da 'patlama' olduğunu yazdı. Kadıköy'den, Taksim'den, Bayrampaşa'dan Şişli'den patlamanın duyulduğu söyleniyor.

Son Güncelleme: 01.12.2015 17:56
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.