İsveçli Johan Elmander'den Fatih Terim yorumu

06 Aralık 2012 Perşembe 18:30
İsveçli Johan Elmander'den Fatih Terim yorumu






İSTANBUL (CİHAN)- Galatasaray´ın İsveçli golcüsü Johan Elmander, İstanbul´daki yaşantısını anlatırken aile yaşantısından, sarı kırmızılı takıma merak edilen birçok konuya da açıklık getirdi. Galatasaray Televizyonu´na çok özel açıklamalarda bulunan Elmander teknik direktör Fatih Terim'e de övgüler yağdırdı.

Çocuklarıyla kahvaltı yapmayı çok sevdiğini belirten Elmander, Her zaman evde çocuklarımla kahvaltı ediyorum. Daha sonra onlar okula gidiyor, ben de işe gidiyorum. Evden geç çıktığım zamanlar bazen tesiste kahvaltı ettiğim oluyor. Evde hızlı bir şekilde bir şeyler atıştırıyorum ve daha sonra tesiste ikinci kahvaltımı ediyorum. Ama bu çok sık yaptığım bir şey değil. dedi.

Galatasaray'ın güçlü bir takım olduğunu belirten Elmander, Rakipler Arena´ya gelirken korkuyor. Gerçekten harika bir stadımız var. Her gün stadımızı görüp onun yanından geçtiğim için çok şanslıyım. Her seferinde hayaller kuruyorum. Bir buçuk sene gibi kısa bir süreyi geride bırakmama rağmen bu statta birçok güzel anım var. Tamamen dolu olduğunda gerçekten harika oluyor. İnanılmaz. Orada bütün taraftarlarla birlikte oynamak çok güzel. Bunu gerçekten çok seviyorum. Özellikle geçen sene şampiyon olduktan sonra sahaya çıktığımızdaki anı unutamıyorum. Gerçekten inanılmazdı. Çok güzel bir stad. Dışarıdan da çok güzel gözüküyor. Rakipler buraya gelirken korkuyor. Bu böyle olmalı. diye konuştu.

Elmander, daha önce formasını giydiği, Bolton Wanderers´la Galatasaray'ı kıyasladığını da belirterek, Bolton Wanderers Galatasaray'ı kıyaslamam gerekirse onların çok fazla taraftarı yoktu. Ama güzel bir statları vardı. Fakat burasıyla kıyaslayamam. Taraftarlarımız şarkılar söylemesi, bağırması başka bir şey. Onlar olmadan stat güzel olmaz. Ama şu açıdan çok şanslıyım. Çok güzel statlarda oynadım. Farklı statlarda çok güzel anılarım var. Ama burası oynadığım en iyilerinden biri. diyerek şunları söyledi:

Bu statta aklıma ilk gelen anım Liverpool maçından. Buradaki ilk maçımdı ve gol attım. Bu gerçekten çok güzel bir anı. Ama Fenerbahçe ve Beşiktaş´a attığım goller de çok güzel anılar. Özellikle Beşiktaş´a karşı attığım iki gol ve son golden sonraki sevinç fantastikti. Herkes köşede seviniyordu. Ama Fenerbahçe´ye karşı attığım gol de çok önemliydi. Onlara karşı gol atmak çok büyük bir şey.

Elmander, giydiği ayakkabı ile ilgili bir soruya ise, Eğlenceli ve taraftarlar için bir şey olmasını istedim. diyerek şunları söyledi:

Bana özel bir ayakkabı yapalım diye sordular ben de olur dedim. Ülkemin bayrağı da var. Çünkü ülkemle gurur duyuyorum. Sponsorum nasıl bir ayakkabı istediğimi sordu. Hangi renkte istediğimi sordular. Ben de sarı ve kırmızı olmasını istedim. Formamla uyumlu olsun diye. Ne yazılmasını istediğimi sorduklarındaysa düşünüyordum. Normalde Elmander yazdırıyordum. Fakat daha eğlenceli ve taraftarlar için bir şey olmasını istedim. Cimbombom. Keyifli bir şey yapmak istedim. Bu kulübüm ve taraftarlar için bir kutlama. Ayakkabılar Galatasaray ve taraftar için. Tabi İsveç´in de olmasını istedim.

İsveç Milli Takımı'nda farklı ayakkabı giydiğini de belirten Elmander, Galatasaray´da oynarken bu ayakkabıları giyiyorum. Formamla renklerin uyumlu olduğunu düşünüyorum. Tabi ki burada da 9 numara var. diyerek şunları söyledi:

Benim için özel bir ayakkabı yaptıkları için de gurur duyuyorum. İşimi kolaylaştırıyor. Ayağımdaki kemik kırıldığında bu ayakkabı bana kolaylık sağladı. Bu takımda belki de antrenmanda ve maçta aynı ayakkabıyı kullanan tek oyuncuyum. Çünkü her zaman ayakkabı değiştirmeyi sevmiyorum.

Bazen ayakkabılarımı veriyorum ama çok kötü durumdalarsa atıyorum. Ama bunlarla güzel bir şey yapmayı düşünüyorum. Birkaç maç sonra bunları bağış yapmak için satmayı planlıyorum. Manchester United maçında giydiğim forma ile birlikte. Galatasaray Televizyonu aracılığıyla da bunu gerçekleştirebilirim. İnsanlar teklif sunabilir ve en iyi teklifi sunan ayakkabıya ve formaya sahip olabilir. Buradan gelecek bütün geliri de bağışlayacağım.

Eşimle birlikte bunun gibi bazı organizasyonlar yapıyoruz. Ukrayna´daki evsiz çocuklar için bir yardımımız olmuştu. Bunun böyle çocuklar için çok önemli olduğunu düşünüyorum. Bu ayakkabıyla da iyi bir gelir elde edebiliriz. Çocuklar bizim geleceğimiz bu açıdan çok önemli olduğunu düşünüyorum.

GALATASARAY ÇOK BÜYÜK BİR KULÜP

Galatasaray'a gelmeden önce de çok büyük bir kulüp olduğunu bildiğini belirten Elmander, Ama bir buçuk yıldır buradayım ve ne kadar büyük bir kulüp olduğunu daha da iyi anladım. Taraftarlarıyla her şeyiyle. diyerek sözlerine şöyle devam etti:

Hazırlık kampına Avusturya´ya, İstanbul´a ya da başka bir yere gitmemiz bir şey değiştirmiyor. Her yerde taraftarımız var. Milli takıma gittiğimde de milli maçlarıma birçok taraftar geliyor. Bu da Galatasaray´ın Türkiye için ve Türkiye dışında yaşayan Türk vatandaşları için ne kadar büyük olduğu anlamına geliyor.

Danimarka maçı öncesi taraftarların bana olan ilgisini takım arkadaşlarım hala unutamıyor ve konuşuyorlar. Çok şaşırmışlardı. Taraftarlarımız gelip beni desteklediler ve yaptıklarımdan dolayı bana teşekkür ettiler. Milli takımdaki arkadaşlarım bunu çok sevdi.

Fatih Terim büyük bir teknik direktör. diyen Elmander, Fatih Terim için söylenecek çok şeyi olduğunu da ifade ederek, Çok iyi bir insan, çok iyi bir teknik direktör. Çok iyi bir takımı bir araya getiriyor. Bunu sadece saha içi anlamında söylemiyorum. Saha dışında da bunu yapıyor. Ne istediğini bilen çok iyi bir insan. Ayrıca söylemek istediklerini de çekinmeden size söyleyebiliyor. Bu bizim için çok iyi çünkü ihtiyacımız olan şey bu. Her zaman takımına destek oluyor. Çok büyük bir teknik direktör. şeklinde konuştu.

Geçen seneki Süper Final´i bu sene oynamayacağı için çok mutlu olduğunu da belirten Elmander, Bence çok anlamsızdı. Tekrar olmayacağı için çok sevinçliyim. Harika bir sezon geçirdik. Çok iyi oynadık. Normal sezonun sonunda önemli bir puan farkıyla öndeydik. Sezon başında biraz zorlanmamıza rağmen daha sonra çok iyi maçlar çıkardık. diyerek, sözlerine şöyle devam etti:

Bu sene geçen sezona göre daha zor. Kaybetmememiz gereken puanlar kaybettik. Bu sene daha fazla maç oynuyoruz. Bu da daha fazla oyuncuyla oynamamız gerektiği anlamına geliyor. Haftada bir gün maç yapmak çok kolaydır. Ama bu sene bunun için çok iyi bir kadroya sahip olduğumuzu düşünüyorum. Yavaş yavaş kendimizi bulmaya başlıyoruz.

Geçen sene olduğumuz seviyeye gelmeliyiz. Geçen sene çok iyi savunma yapıyorduk ve takım olarak iyi mücadele ediyorduk. Aramıza yeni katılan oyuncular oldu. Burak, Hamit, Amrabat, Umut gibi. Onların gelip hemen sisteme adapte olması kolay değil. Zamanla daha iyi olacak. Şu anda lideriz ve böyle devam etmeliyiz. Sezon sonunda yine zirvede olacağımıza inanıyorum.

Çevrenizdeki insanları severseniz işe gelmek daha kolay olur. diyen Elmander, Çevrenizdeki insanları severseniz, çalıştığınız yeri severseniz işe gelmek daha kolay olur. Bu sahadaki performansı da yükseltir. Siz de soyunma odasında yanınızda oturan kişi için çalışmak istersiniz. İyi bir grup olmak bu açıdan çok önemli. Her andan büyük keyif alıyorum. ifadelerini kullanarak sözlerini şöyle tamamladı:

Taraftarlar için olumlu anlamda söyleyebilecek çok şeyim var. Sahaya çıktığım her andan büyük keyif alıyorum. Özellikle benim adımı söylemelerini çok seviyorum. Bütün takımı destekliyorlar. Manchester United karşılaşmasındaki atmosfer inanılmazdı. Neler yaptıklarına baktığınızda. Sadece bu maçta değil. Bütün maçlarda bizi destekliyorlar. Puan kaybettiğimizde de kazandığımızda da.
CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.