İsveç'te yabancı karşıtı partiye destek düştü

07 Aralık 2012 Cuma 12:32
İsveç'te yabancı karşıtı partiye destek düştü






STOCKHOLM (CİHAN)- İsveç'te yabancı karşıtı Sverige Demokrat Parti'nin (İsveç Demokrat Parti) oyları 3,3 puan düştü.

Geçen ay yapılan kamuoyu araştırmasında yüzde 11,2 oy oranına sahip olduğu ortaya çıkan yabancı karşıtı parti destek kaybetti. İsveç İstatistik Kurumu'nun (SCB) son araştırmasında, partiye desteğin yüzde 7,9'a gerilediği belirtildi.

Siyasi uzmanlar, yabancı karşıtı partide oy oranının düşmesini, son günlerde kamuoyuna yansıyan skandallara bağlıyor. Parti sözcüsü iki milletvekilinin, yabancı karşıtı ve kadınları aşağılayıcı sözler sarf ettikleri görüntüler basında yer almıştı.

Ankete göre; muhaefetteki Sosyal Demokrat Parti, Sol Parti ve Yeşillerin oluşturduğu blokun oylarını yüzde 49,1'e yükseldi. Şu anda iktidarda bulunan sağ blok partileri Moderat Parti, Folk Parti, Merkez Parti ve Hristiyan Demokrat Parti´nin oyları ise 41,8'e geriledi. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.