İzmir'de yemek zehirlenmesi: Hastalar ve çalışanlar zehirlendi

İzmir'de yemek zehirlenmesi, iki hastanede 100'den fazla kişi tedavi altına alındı. Hastanede tedavi gören hastalar ile sağlık çalışanlarının zehirlendiği yemekler özel bir şirket tarafından üretiliyordu. Söz konusu şirketin adı henüz açıklanmadı.

10 Kasım 2016 Perşembe 23:31
İzmir'de yemek zehirlenmesi: Hastalar ve çalışanlar zehirlendi






İzmir'de yemek zehirlenmesi: Hastalar ve çalışanlar zehirlendi


Son  Dakika İzmir, İzmir'de kamuya ait iki hastanede akşam yemeği hem hastaları hem de çalışanları zehirledi. Sağlık Bakanlığı'nın hastanelerdeki yemek servis işlerini özelleştirmesinin ardından birbiri ardına patlak veren zehirlenme skandallarına bir yenisi daha eklendi.  Dr. Behçet Uz Çocuk Hastalıkları Hastanesi ile Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi gören hasta, hasta yakını ve personel, 100'den fazla kişi yedikleri yemekten zehirlendikleri şüphesiyle tedaviye alındı.

BAŞ DÖNMESİ, BULANTI VE KARIN AĞIRISI

Dr. Behçet Uz Çocuk Hastalıkları Hastanesi ve Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi gören hasta, hasa yakınları ve hastane personeli, akşam yemeğinde, aynı yemek şirketinden gelen kadın budu köfte, ıspanak ve yoğurt yedi. Bir süre sonra yemekten yiyen kişilerden bazıları rahatsızlandı. Baş dönmesi, mide bulantısı ve karın ağrısı şikayeti görülen 100'den fazla kişi, bu iki hastene ile çevre hastanelere kaldırılarak tedaviye alındı.

ÖZELLEŞTİRME SONRASI BU OLAYLAR SIKÇA YAŞANIYOR

Dr. Behçet Uz Çocuk Hastalıkları Hastanesi'ne gelerek yetkililerden bilgi alan Türk Sağlık Sen İzmir Şube Başkanı Ahmet Doğruyol, yemek şirketlerinin özelleştirilmesinden sonra buna benzer olayların sıkça yaşandığını belirtti. Doğruyol, "Şu an bu hastanede 40'tan fazla hasta ve hasta yakını zehirlenmiş. Bunlara personeli de eklersek sayı artıyor. Bozyaka Hastanesi'nde de zehirlenenler var" şeklinde konuştu.
Rahatsızlananların tedavileri sürerken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.