Japonya, bütün tünelleri gözden geçirecek

03 Aralık 2012 Pazartesi 15:08
Japonya, bütün tünelleri gözden geçirecek






TOKYO (CİHAN)- Japonya'da bir tünelin tavanında yaşanan çökme sonucu 9 kişinin ölmesiyle hükümet harekete geçti. Japon hükümeti, otoyollarda bulunan eski tünelleri gözden geçirmeye karar verdi.

Başkent Tokyo'nun 80 kilometre batısında yer alan Sasago Tüneli'nin tavanının bir kısmı dün sabah saatlerinde çökmüştü. Her birinin ağırlığı 1.2 ton olan parçalardan bazılarının araçların üzerine düşmesi sonucu arabalar yanmaya başladı. Bir araçta bulunan 6 kişiden 5'i yanarak hayatını kaybetti. Arabadaki 6. kişi ise sağ olarak kurtarıldı. Bir kamyon sürücüsünün cansız bedeni de düşen parçaların altında ezilen araçtan çıkarıldı. Yetkililer bu sabah saatlerinde de 3 kişinin cesedini daha bir araçtan çıkardı. Bu kişilerin yaşlarının 60 ile 70 arasında olduğu kaydedildi.

İHMAL İTİRAFI
Yamanaşi eyaletinde yaşanan feci olay sonrası güvenlik tartışmaları da başladı. Tünelin geçtiği anayolu işleten Nexco adlı şirketten yetkililer, tavandaki materyallerde yaşanan bozulmanın çökmeye nedeni üzerinde duruyor. Japon mühendisler, Sasago Tüneli de aralarında olmak üzere bölgedeki 4 tünelde inceleme başlattı. Tünel içinde çekilen görüntülerde, tavandaki panellerin V şeklinde yere düştüğü, bu yüzden panelleri tutan sütunlarda problem olma ihtimalinin yüksek olduğuna dikkat çekildi. Nexco, her 5 yılda bir yapılan incelemelerde çatlaklara bakıldığını ancak panelleri tutan sütunların akustik testen geçirilmediğini belirterek ihmal ihtimalini de gündeme getirdi. Bu arada, Nexco Başkanı Takekazu Kaneko da yaptığı açıklamada, Ölenlerin yakınlarına başsağlığı diliyorum. Öncelikli hedefimiz kurtarma operasyonu. Ayrıca, eski tip tünelleri de gözden geçiriyoruz. ifadelerini kullandı.

Facia üzerine Tokyo yönetimi de harekete geçti. Hükümet, otoyollardaki eskimiş tünelleri göden geçireceklerini açıkladı. Hükümet sözcüsü Osamu Fujimura, Başbakan, ulaştırma bakanına kurtarma işlemlerinin hızlıca yapılması, facianın nedeninin bulunmasını ve benzer kazaların önüne geçmek için gerekli önlemleri alması yönünde emir verdi. diye konuştu. Tünelleri ciddi bir şekilde gözden geçireceklerini belirten Tokyo yönetimi, ciddi bir yatırımın da gerekebileceğine dikkat çekti.
CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.