Japonya'da muhalefet, mecliste çoğunluğu elde edecek

06 Aralık 2012 Perşembe 10:11
Japonya'da muhalefet, mecliste çoğunluğu elde edecek






TOKYO (CİHAN)- Japonya'da muhalefetteki Liberal Demokrat Partisi (LDP), 3 yıl aradan sonra büyük bir çoğunlukla iktidarı elde edecek.

Japonya'daki kamu haber ajansı Kyodo'nun yaptığı araştırmaya göre, LDP ile geleneksel koalisyon ortağı New Komeito ile 480 sandalyeli mecliste 300'e yakın vekil çıkaracak. Haber ajansının 123 bin 700 kişiyle yaptığı araştırmaya göre 16 Aralık'ta yapılacak seçimlerde iktidardaki Demokrasi Partisi ancak 70 vekil çıkarabilecek.

Liberal Demokrat ve Demokrasi Partisi'ne karşı ayrı bir güç olmaya çalışan Diriliş Partisi'nin ise destek toplamaya çalıştığı kaydedildi. Bu partinin ise 50 kadar vekil çıkarması bekleniyor. Diriliş Partisi, Tokyo Eski Valisi Şintaro İşihara ve Osaka Belediye Başkanı Toru Haşimoto güçlerini birleştirerek kurmuştu. Ancak seçimlerin öne çekilmesi, bu partinin destek toplama planları sekte vurmuştu.

Sandıktan da benzer bir sonuç çıkması halinde 2009'da büyük umutlarla iktidara getirilen Demokrasi Partisi, büyük bir darbe almış olacak. 2006-2007 arasında başbakanlık yapan ancak sağlık sorunlarını öne sürerek görevinden istifa eden Şinzo Abe, tekrar başbakanlık koltuğuna oturacak. Japonya, Junichiro Koizumi'nın 2001-2006 arasında yaptığı başbakanlık ardından siyasi iktidardan uzaklaşmıştı. Son 6 yılda 6 başbakan değiştiren ülke, seçimlerle yeniden ivme kazanma peşinde. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.