Jet Fadıl, nitelikli dolandırıcılıktan tutuklandı

Fadıl Akgüdüz, Bayrampaşa Capris Gold projesi yüzünden tutuklandı. Capris Gold Yatırımcılar Derneği'nin açtığı dava geçtiğimiz yıl Şubat ayında başlamıştı

22 Aralık 2015 Salı 11:12
Jet Fadıl, nitelikli dolandırıcılıktan tutuklandı






Jet Fadıl, nitelikli dolandırıcılıktan tutuklandı

Türkiye onu Jet Fadıl olarak tanıdı. Asıl adı Fadıl Akgündüz, yaptığı pek çok yatırımda hakkında onlarca dava açıldı. Yurt dışında çalışan işçilerden, Türkiye'de ev sahibi olmak için kendisine umut bağlayan binlerce insanı mağdur etmekle suçlandı. Bir kaç kez siyasete soyundu, asıl amacının dokunulmazlık zırhı elde etmek olduğu sonradan ortaya çıktı. Akgündüz son bir kaç haftadır hakkında çıkan tutuklama kararıyla aranıyordu. Ünlü işadamı bugün yakalanarak 'Nitelikli dolandırıcılık' gerekçesiyle tutuklandı. Akgündüz mağdur ettiği çoğu ailenin yer aldığı projeleri ablasının üzerine devrettiği için hakkında işlem yapılamamıştı. Capris Gold Derneği tarafından açılan son davada, çok sayıda yatırımcının mağdur edildiği iddiaları var.

VERDİKLERİ PARAYI GERİ ALAMAMIŞLARDI

İstanbul Bayrampaşa'da yaptığı bir projede yatırımcılara verdiği sözü yerine getirmediği gerekçesiyle yapılan suç duyuruları üzerine hakkında soruşturma başlatılan işadamı Fadıl Akgündüz dün savcılığa ifade verdi. Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu Savcısı, Fadıl Akgündüz'ü "Nitelikli dolandırıcılık" suçlamasıyla tutuklanma talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk etti. Nöbetçi hakimlik Fadıl Akgündüz'ün tutuklanmasına karar verdi.

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNMUŞLARDI

Bayrampaşa'daki Capris Gold Yatırımcılar Derneği, Fadıl Akgündüz tarafından dolandırıldıklarını iddia ederek geçtiğimiz Şubat ayında savcılığa suç duyurusunda bulunmuştu. Yatırımcılar, Akgündüz'ün başlattığı projeleri bitirmediğini ve verdikleri paraları geri alamadıklarını iddia etmişti. DHA
Son Güncelleme: 22.12.2015 11:17
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.