Kabe'nin kapısı, Cumhurbaşkanı Erdoğan için açıldı

Resmi temaslarda bulunmak üzere Suudi Arabistan'a gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Umre vazifesini de yerine getirdi. Erdoğan için Kabe'nin kapısı özel olarak açıldı.

30 Aralık 2015 Çarşamba 10:11
Kabe'nin kapısı, Cumhurbaşkanı Erdoğan için açıldı






Kabe'nin kapısı, Cumhurbaşkanı Erdoğan için açıldı

Suudi Arabistan'da resmi ziyaretini sürdüren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, umre vazifesini de yerine getirdi. Erdoğan umre sonrası Medine'de Mescid-i Nebevi'yi de ziyaret edecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan resmi temaslarda bulunmak üzere geldiği Suudi Arabistan'da Kabe'yi ziyaret ederek, umre yaptı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cidde Kral Abdulaziz Uluslararası Havalimanı'ndaki Kraliyet Misafirhanesi'nde ihrama girerek, karayoluyla Mekke'ye geldi.

Gece saatlerinde Mescid-i Haram'ı ziyaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan ve beraberindeki heyet, Kabe'de önce umre tavafını yaparak, Merve ve Safa tepeleri arasında umre gerçekleştirdi.

Erdoğan ile eşi Emine Erdoğan, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak ve Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş da umre yaptı. Kral Selman'ın emriyle, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve heyeti için Kabe'nin kapısı da açıldı.

Umre ziyaretini tamamlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha sonra, Mescid-i Haram'ın yanındaki Suudi Arabistan Kraliyet Konukevi'ne geçti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve beraberindekilerin Medine'ye geçerek, Hazreti Muhammed'in kabrinin bulunduğu Mescidi Nebevi'yi de ziyaret etmesi planlanıyor. (Kaynak Haber7)
Son Güncelleme: 30.12.2015 10:13
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.