Kablo hırsızları çiftçiyi mağdur ediyor

04 Aralık 2012 Salı 14:51
Kablo hırsızları çiftçiyi mağdur ediyor






ANKARA (CİHAN)- Ankara´nın Polatlı ilçesinde, kablo hırsızları çiftçileri mağdur ediyor. Hırsızlar, ilçeye bağlı Gümüşyaka köyünde Tarımsal Sulama Kooperatifi'ne ait trafo merkezinden 25 bin TL değerinde elektrik kablosu çaldı. Hırsızlar, trafo merkezine yer altından gelen kalın kabloyu, zemini kazdıktan sonra keserek çaldı.

Gümüşyaka Köyü Tarımsal Sulama Kooperatifi Yöneticisi İsa Biçer, trafo merkezine kamera sistemi kurmak için çalışma başlattıklarını söyledi. Biçer, maddi zararın 25 bin lirayı geçtiğini belirtti. Trafo merkezinden 7 bin dekarlık bir alanın sulandığını vurgulayan İsa Biçer, Bu sene yağmur az yağdı, ektiğimiz ürünlerimizi sulamak için Sakarya Nehri ile Porsuk Çayı'nı kullanıyoruz. Ama kablo hırsızları belimizi büküyor. Trafo merkezinin kablolarını çalıyorlar, hem ürünlerimize hem de kesemize zarar veriyorlar. dedi.

Biçer, ayrıca, hırsızlıkların önüne geçmek için trafo merkezinde güvenlik sistemi kurmayı düşündüklerini sözlerine ekledi.
CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.