Kadın can, magandalar kovan derdinde

14 Temmuz 2011 Perşembe 18:25
Kadın can, magandalar kovan derdinde






Samsun'da bir düğünde magandanın açtığı ateş sonucu ölen iki çocuk annesi Sevgi Ölmez'in eşi Nadir Ölmez, eşinin yerde yatarken ateş açanların kovan toplama derdine düşmesinin kendisini derinden yaraladığını belirtti. 


10 Temmuz günü Tekkeköy ilçesi Aşağıçinik Mahallesi'nde Esra-Erkan Onaran'ın düğün merasiminde gelinin kardeşi Engin E.'nin (23) havaya ateş açması sonucu İstanbul'dan tatil için gelen iki çocuk annesi sevgi ölmez boğazına isabet eden kurşun hayatını kaybederken, Eyüp Şen (35) ise ağır yaralandı. Düğünlerde yaşanan maganda dehşetlerine dikkat çeken eş Nadir Ölmez, yaşadıkları trajediden ders alınmasını, artık bu ölümlerin durdurulmasını istediklerini söyledi.
Düğünde eşinin kollarında can verirken yaşadıklarını anlatan Ölmez, silah kullanımının giderek artması, halen önlem alınmaması, cezaların caydırıcı olmamasından dert yakındı. "Duygu kalmıyor kahrolsun, silah olayının tamamen temizlenmesini talep ediyoruz" diyen Ölmez, "Daha fazla ölümler yaşanmaması yetimin, öksüzün daha fazla oluşmaması için silahlanmanın tamamen ortadan kaldırılmasını istiyoruz. Çocuklarımı nasıl idare ettiğimi ben bilirim, bunu yaşayan bilir boğazımdan bir şey geçmiyor. Yediğim içtiğim boğazımda düğümlenirken hala 
burada olay yerinde rahmetli eşimin yere yığıldığı anda milletin kendi silahından attıkları kovanları toplamaları beni daha fazla üzüyor, acımı bin katı daha fazla artırıyor.  Eşim yerde yatıyor, can veriyor sonuçta bir can var orada benim canım yatıyor ama silah atanlar düşünmeden yerdeki kovanları ceza ödeyeceğiz diye kovan topluyorlar. Delilleri karartım diye bunların peşine düşen halka çok üzülüyorum. Hiç diyecek bir şey yok. Düğünde çekilen CD yakılma olayı yanı bu şekilde delil karatma olayı çok canımı acıtıyor" dedi.   

5 yaşında Elif, 9 yaşında Emirhan adındaki çocuklarının bir hiç uğruya ortada kaldığını ifade eden baba Nadir Ölmez, yetkilerden çözüm bulunmasını ve cezaların artırılmasını silahsızlanmanın sağlanmasını istediklerini belirtti.   
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.