Kağıthane'de bina çöktü, yanındaki bina ise yıkıldı

Kağıthane'de riskli bölgelere inşa edilen binalar peş peşe yıkılıyor. Yahya Kemal Mahallesi'nde çöken 4 katlı binanın yanındaki 5 katlı bina ise boşaltılarak kontrollü bir şekilde yıkıldı.

22 Nisan 2019 Pazartesi 19:50
Kağıthane'de bina çöktü, yanındaki bina ise yıkıldı






Kağıthane'de bina çöktü, yanındaki bina ise yıkıldı

Çökme olaylarının eksik olmadığı Kağıthane'de facianın eşiğinden dönüldü. İstinat duvarı yıkılan dört katlı bir bina çöktü. Binanın çökmeden önce tahliye edildiği ifade edildi. Kağıthane Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin, bölgede 21 binanın boşaltıldığını kaydetti. İstanbul Valisi Yerlikaya, yaptığı açıklamada, "Yahya Kemal Mahallesi'nde 19 bina ve çevresinde risk analizi yapılacak. Risk analiz raposunun sonucuna göre kentsel dönüşüm hızla yapılacak. 98 haneye 5 bin TL maddi yardım yapılacak" dedi.


İstanbul Kağıthane'de bir inşaatın istinat duvarının çökmesinin ardından tahliye edilen 4 katlı bina çöktü. Bölgede risk altında olan 21 bina tahliye edildi. İstanbul Valisi Yerlikaya, yaptığı açıklamada, "Yahya Kemal Mahallesi'nde 19 bina ve çevresinde risk analizi yapılacak. Risk analiz raposunun sonucuna göre kentsel dönüşüm hızla yapılacak. 98 haneye 5 bin TL maddi yardım yapılacak" dedi.

RİSKLİ BİNA İÇİN KONTROLLÜ YIKIM

Çöken binanın yanındaki bir diğer binanın da çökme tehlikesi bulunuyor. 5 katlı bina kontrollü olarak yıkılıyor. Tahliye edilen binanın saat 17.30'da kontrollü bir şekilde yıkımına başlandı.

21 BİNA TAHLİYE EDİLDİ

Bölgede risk altında olan 21 bina tahliye edildi. İstanbul Valiliği, gerekli emniyet tedbirlerinin alındığını duyurdu.

Bina çökmesi nedeniyle herhangi bir ölü ya da yaralı bulunmuyor.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.