Kahramanmaraş'ın tarihi mekanları hızla restore ediliyor

29 Kasım 2012 Perşembe 12:50
Kahramanmaraş'ın tarihi mekanları hızla restore ediliyor






KAHRAMANMARAŞ (CİHAN)- Kahramanmaraş Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, yapımı devam eden yeni belediye pasajı ve restorasyon çalışmaları sürdürülen tarihi Çukur Hamamı'nda incelemelerde bulundu.

Çalışmaları yerinde inceleyen Poyraz, Belediye Etüt Proje Müdürlüğü yetkililerinden çalışmalara ilişkin bilgi aldı. Poyraz, belediye pasajının yeni yıla yetiştirilmesi için çalışmaların hızlandırılmasını istedi.

İlk olarak yeni belediye pasajı inşaatını gezen Poyraz, inşaatın 7 bin metrekarelik alan üzerine kurulduğunu söyledi. Proje üzerinde A ve B olmak üzere 2 tip dükkan modeli hazırladıklarını belirten Poyraz, A tipi dükkanların 77 metrekare, B tipi dükkanların ise 90 metrekare olacağını belirtti.

Daha sonra tarihi Çukur Hamamı restorasyon çalışmalarını inceleyen Poyraz, tarihi hamamın önemine değindi. Çukur Hamamı'nın şehrin tanıtım ve turizm açısından Altın Üçgen'in bir ayağını oluşturduğunu ifade eden Poyraz, Ulucamii karşısına güzel bir meydan kazandırarak, turizm merkezini tamamlamayı düşünüyoruz. Kaleden baktığımız zaman aslına uygun restore edilmiş çarşılarımız ve büyükçe bir meydan dikkatinizi çekecek. Şehrimize gelecek olan turist kafileleri kaleyi gezdikten sonra Uzunoluk Hamamı'nda açacağımız Kurtuluş Müzesi, Çukur Hamamı, Taş Medrese Ulucamii, Katiphan, Belediye Çarşısı, Saraçhane, Bedesten, Kuyumcular Çarşısı, Bakırcılar Çarşısı ve Semerciler Çarşısı gibi tarihi mekanları gezerek meydana inecekler diye konuştu.
CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.