Kahveci: SABİM psikolojik şiddet aygıtı oldu

04 Aralık 2012 Salı 10:32
Kahveci: SABİM psikolojik şiddet aygıtı oldu






ANKARA (CİHAN)- Türk Sağlık Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, Sağlık Bakanlığı İletişim Merkezi'nin (SABİM), hekimler üzerinde psikolojik şiddet unsuru olarak kullanıldığını ileri sürdü. Kahveci, Her şikayette hekimlerin peşinen suçlu gibi görülmesinden vazgeçilmeli. dedi.

Türk Sağlık Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, yaptığı açıklamada, SABİM´in bir ihbar hattına döndüğünü savundu. İstanbul Eğitim Araştırma Hastanesi'nde çalışan asistan doktor Melike Erdem'in önceki gün hastanede hayatına son verdiğini hatırlatan Kahveci, Dr. Melike´nin böyle bir şekilde hayata veda etmesinin nedeni ise SABİM´e yapılan bir şikayetti. Sağlık Bakanlığı İletişim Merkezi olarak bilinen SABİM farklı kullanım nedeniyle artık sağlık çalışanlarını ihbar Merkezine dönüşmüştür. 'Alo 184' adeta bir ihbar hattı gibi çalışmaktadır. dedi.

Sistemin sağlık çalışanlarının korkulu rüyası haline geldiğini iddia eden Kahveci, mesnetsiz ihbarlar nedeniyle sağlık çalışanlarından savunmalar alınıp, cezalar verildiğini ve baskı uygulandığını ileri sürdü.

Kahveci şöyle devam etti: SABİM´le hasta hakkı, vatandaş memnuniyeti denilirken, çalışanların hakları darmadağın edilmiş, adeta kaş yapalım derken göz çıkarılmıştır. Bu nedenle SABİM tekrar gözden geçirilmeli, amacı ile işleyişi arasındaki fark değerlendirmeye tabi tutulmalı, gerekirse kapatılmalıdır. Tüm hastanelerde hasta hakları birimi vardır. Sağlık hizmetlerinin işleyişi konusunda bir şikayeti olan vatandaş varsa buraya bir ismini ve iletişim bilgilerini yazarak imzalı bir dilekçe ile bu şikayetini iletebiliyor. Böyle bir sistem varken SABİM´i bunun için kullanmanın bir anlamı yoktur.

SABİM´e şikayetlerin bakanlık soruşturması gibi algılandığını dile getiren Kahveci, SABİM´e bir şikayet geliyor. Bu isimsiz gerçekle alakası olmayan bir şikayette olabiliyor. Sağlık Bakanlığı bunu kuruma bildiriyor. Bu durum sanki Bakanlığın bir disiplin soruşturması gibi algılanarak araştırma yapılmadan çalışanlardan savunma isteniyor. Sağlık çalışanları böyle bir yöntemle baskı altına alınıyor. SABİM adeta bir psikolojik şiddet mekanizması gibi kullanılıyor. Artık sağlık çalışanları tabiri caizse SABİM´den yılmıştır. SABİM bir doktorumuzu da ne yazık ki hayatını son vermesi noktasına götürmüştür. ifadelerini kullandı. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.