Kamu Personeli Danışma Kurulu toplantısında oturma düzeni tepki çekti

29 Kasım 2012 Perşembe 13:57
Kamu Personeli Danışma Kurulu toplantısında oturma düzeni tepki çekti






ANKARA (CİHAN)- Kamu Personeli Danışma Kurulu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik başkanlığında toplandı. Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu oturma düzenini eleştirdi. Bakan heyet başkanıymış gibi 'şekli bir durum' oluşturulduğunu söyleyen Gündoğdu, bu oturma düzeninin, toplu sözleşmenin tarafların eşitliği ilkesine aykırı olduğunu söyledi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda yapılan toplantıya Bakan Faruk Çelik ve memur sendikaları konferasyonlarının başkanları, yetkili sendikaların genel başkanları ile Kamu İşveren Heyeti katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Bakan Çelik, konfederasyon toplu sözleşme sürecinde, 161 konuda çalışmalara devam edilmesinin kararlaştırıldığını hatırlattı. Bu maddelerin ele alınması ve çözüme kavuşturulması için komisyon kurulduğu bilgisini veren Çelik, bu komisyonun ilgili bakanlıklarla görüşerek rapor hazırladığını söyledi. Bakan Çelik, bugün yapılan toplantıda konfederasyon temsilcilerinin de yer aldığı komisyon raporunu ele alacaklarını ve bu rapor doğrultusunda yol haritası belirleyeceklerini kaydetti.

OTURMA DÜZENİNE ELEŞTİRİ

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu ise oturma düzenini eleştirdi. Bakan heyet başkanıymış gibi 'şekli bir durum' oluşturulduğunu söyleyen Gündoğdu, bu oturma düzeniyle toplu görüşmenin de gerisine gidildiğini, toplu sözleşmenin tarafların eşitliği ilkesine aykırı olduğunu söyledi. Referandumda 'evet' çıktığına pişman olan anlayışın bir benzerini gördüklerini dile getiren Gündoğdu, Toplu görüşmenin de gerisine gittik. Oturma düzeniyle bu gösterildi. Yapılan konuşmada da toplu sözleşmenin konusu olmayan konuların değerlendirmesi yapıldı. Bu da yanlıştı. Buradaki her şey toplu sözleşmenin konusudur. 15 günlük süre yetersizliği sebebiyle görüşülemeyen konuları görüşmeye devam edeceğiz. diye konuştu.

Toplantı, komisyon tarafından hazırlanan sunumun izlenmesiyle devam ediyor. Sunumun ardından toplantıya ara verilecek ve öğleden sonra çalışmalar sürecek. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.