Kan davası barış ile sonuçlandı

07 Aralık 2012 Cuma 17:53
Kan davası barış ile sonuçlandı






MARDİN (CİHAN)- Mardin´in Kızıltepe ilçesinde bir yıldan bu yana Demir ve Çetin aileleri arasında yaşanan kan davası barış sonuçlandı. Çetin ve Demir ailelerinin kan davaları AK Parti Mardin Milletvekili Abdurrahim Akdağ ile kardeşi İşadamı Süleyman Akdağ´ın araya girmesi ile son buldu. Barış için Buhara Düğün Salonunda yemek verildi. Aile fertlerinin bir araya geldiği yemeğe Milletvekili Akdağ´ın yanı sıra Mardin Valisi Turhan Ayvaz, Mardin Müftüsü Dursun Ali Coşkun, Kızıltepe Kaymakamı Erkaya Yırık, daire amirleri, STK temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.

Kuran-ı Kerim'in okunması ile başlayan barış yemeğinde çeşitli konuşmalar yapıldı. AK Parti Mardin Milletvekili Abdurrahim Akdağ , barışın sağlanması için yapılan hizmetlerin çok yararlı hizmetler olduğunu belirtti.

Mevlana Hazretleri'nin Şems hakkında sevgisini anlatan bir menkıbeyi anlatan Akdağ, Birlik, beraberlik, barış ve hoşgörüye ihtiyacımız var. Biz inşallah düşmanlıkta değil, barışta birbirimize yardımda dayanışmada birbirimizle yarışacağız. Kan davaları ve küskünlüklerde barışmak için kim diğerine gitmek için ilk adımı atan cennete ilk o girecek diyor. Peygamberimiz. Cennete hangi birimiz girmek istemeyiz. Cennete ilk girmek adına her iki ailemiz de birlikte adımlarını atarak bu barışı sağladılar. Sizleri tebrik ediyorum. Sizleri kutluyorum. Sizlerden Allah razı olsun diyorum. ifadelerini kullandı.

Barışa ihtiyaç olduğunu kaydeden Akdağ, konuşmasını şöyle sürdürdü: Değerli hemşerilerim, dostlarım, akrabalarım, şu barış var ya, şu özlediğim, sizlerin de özlediği büyük barış var ya, o gelirse bu vekiliniz, bu kardeşiniz, bu hizmetkarınız var ya canını vereceğini bilmenizi istiyorum. Dilerim o hepimizin çok arzuladığı büyük barışta Allah´ın izni ile yakındır. şeklinde konuştu.

Tüm dinlerde insan öldürmenin günah olduğunu hatırlatan Vali Turhan Ayvaz, barışı sağlayan insanların da Allah nazarında büyük bir hayır işlediklerini bildirdi. Ayvaz, Çetin ve Demir aileleri bugün insanlığı, erdemliği, kazandılar. Onlar gerçekten hem bu dünyada hem de ahrette kazandılar. İnşallah bundan sonra böyle tatsızlıklarla karşılaşmayız. Devletin Kanunları var bizler savcı hakim olmayalım. Bunları devletin adaletine bırakılım. Cenabı Allah´ın ayetlerine hadislerine bırakalım. dedi.

Asıl yiğitliğin affetmek olduğunu vurgulayan Müftü Dursun Ali Coşkun ise şöyle konuştu:Affetmek Allahın Esmaül Hüsnasındandır. Kuran´da en çok geçen Allah´ın ismi Affuv´dur. Gerçek yiğitlik affetmektir. Bu gün bu aileler bu yiğitliği gösterdi. Allah bölgemize bu gibi kan davalarını nasip etmesin. Zaten bölgemiz yeterince sorunlarla karşı karşıyadır. diyerek barışın ve huzurun bölgede daim olmasını temenni etti.

Yaklaşık 3 bin misafirin iştirak ettiği barış yemeğinde konuşmaların ardından Demir ve Çetin ailelerine mensup kişiler birbirlerini öperek kan davasını sonuçlandırdı. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.