Kandil havadan 20 uçakla vuruldu: Operasyon hızlandı

Kandil'e karşı yürütülen operasyona ilişkin art arda son dakika açıklamalar gelmeye devam ediyor. Partisinin Niğde mitinginde halka seslenen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, operasyonun başladığını ve 20 uçağın 14 hedefi vurduğunu söyledi.

11 Haziran 2018 Pazartesi 22:06
Kandil havadan 20 uçakla vuruldu: Operasyon hızlandı






Kandil havadan 20 uçakla vuruldu: Operasyon hızlandı

Kandil'e yönelik operasyon bugün yapılan hava harekatıyla yeni bir boyut kazandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "20 uçak gittiler, vurdular, döndüler. Bataklığın büyüğünü kurutacağız." dedi. Başbakan Binali Yıldırım'dan da son dakika Kandil açıklaması geldi. Yıldırım ise, "Kandil'e ilerliyoruz. Yurt içinde terörü etkisiz hale getirdik, şimdi peşlerindeyiz. Nereye giderse gitsinler, kahraman Mehmetçiklerimiz sınır ötesinde büyük destan yazıyor." ifadesini kullandı. Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu ise yaptığı açıklamada "Afrin'de, Cerablus'ta, El-Bab'ta inlerine nasıl girdik gördünüz. Şimdi sıra geldi Kandil'e. Kandil'i de dümdüz edeceğiz." şeklinde konuştu

Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı Harekatı’nın ardından Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Kandil'e doğru ilerliyor. Kandil'e karşı yürütülen operasyona ilişkin ise art arda son dakika açıklamalar gelmeye devam ediyor.

Partisinin Niğde mitinginde halka seslenen Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan, Kandil operasyonunun başladığını duyurdu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, burada yaptığı açıklamada 20 uçağın 14 hedefi vurduğunu söyledi. 

ERDOĞAN: BATAKLIĞIN BÜYÜĞÜNÜ KURUTACAĞIZ

Erdoğan, beklenen Kandil operasyonu ile ilgili, "Teröristler nereye saklanırsa saklansın, biz ne Muharrem'e bakarız, ne Kemal'e bakarız. Biz bildiğimize bakarız. Şu ana kadar Afrin'de 4500'ün üzerine çıktık. Kuzey Irak, Kandil, Sincar demiştim ya hatırlayın. Oraya da operasyonlarımızı başlattık. 20 uçağımızla 14 hedefi yok ettik. 20 uçak gittiler, vurdular, döndüler. Bataklığın büyüğünü kurutacağız." ifadelerini kullandı.


YILDIRIM: SONUNA KADAR PEŞLERİNDEYİZ

Başbakan Binali Yıldırım ise Kandil'de ilerlediklerini belirterek, şehit ve gazilerin hesabının tek tek sorulacağını söyledi.

Başbakan Yıldırım, "Kandil'e ilerliyoruz. Yurt içinde terörü etkisiz hale getirdik, şimdi peşlerindeyiz. Nereye giderse gitsinler, kahraman Mehmetçiklerimiz sınır ötesinde büyük destan yazıyor. Teröristlerin oradaki inlerini de başlarına geçireceğiz. Büyük laflar konuşanlar Afrin'i hatırlasın, El-Bab'ı hatırlasın. Şehitlerimizin, gazilerimizin hesabını tek tek soracağız" şeklinde konuştu...

ÇAVUŞOĞLU: DÜMDÜZ EDECEĞİZ

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'ndan da Kandil'e ilişkin son dakika açıklama geldi.

Çavuşoğlu, "Afrin'de, Cerablus'ta, El-Bab'ta inlerine nasıl girdik gördünüz. Şimdi sıra geldi Kandil'e. Kandil'i de dümdüz edeceğiz. Onları inlerine gömeceğiz. Tehdit neredeyse orada yok edeceğiz" dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.