Kanserli göğüsü alınan kadına meme dokusundan yeni göğüs yapıldı

06 Aralık 2012 Perşembe 16:12
Kanserli göğüsü alınan kadına meme dokusundan yeni göğüs yapıldı






ŞANLIURFA (CİHAN)- Şanlıurfa´nın Hilvan ilçesinde yaşayan ve göğüs kanseri teşhisi konulan Adule Gülbeyaz'ın (46) sol göğsü alındı. Gülbeyaz'ın alınan göğsünün yerine Şanlıurfa'da ilk defa denenen yöntemle meme dokusu kullanılarak yeni göğüs yapıldı.

Göğsündeki kitleden şüphelenerek Adana, Mersin, Ankara'da çeşitli hastanelere başvurduğunu ve göğüs kanseri teşhisi konulduğunu anlatan Adule Gülbeyaz, '6 ay ömrü'nün kaldığının kendisine söylendiğini belirterek, Bir gün televizyonda Doç. Dr. Sabahattin Aslan´ı dinledim. Şanlıurfa´da bulunan OSM Ortadoğu Hastanesi'ne başvurdum. Detaylı muayenenin ardından bir süre kemoterapi aldım ve tümörün küçülmesi sağlandı. Daha sonra Plastik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Servet Gençağa ve Genel Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Sabahattin Aslan´nın birlikte girdiği bir ameliyatla kanser saptanan sol göğsümdeki tümör alındı. Yerine meme dokusu kullanılarak, yeniden göğüs yapıldı. Ameliyattan sonra 8 ay yine kemoterapi aldım. Daha sonra ışın tedavisi de gördüm. Şuanda sağlığıma kavuştum, iyiyim. dedi.

Ameliyatı gerçekleştiren Plastik Estetik ve Rekonsturiktif Cerrahi Uzmanı Servet Gençağa, meme dokusundan hastaya yeni bir göğüs yapma işleminin Şanlıurfa´da ilk defa uygulandığını ve başarılı sonuç elde ettiklerini söyledi. Doç. Dr. Sabahattin Aslan ise meme kanserinde erken teşhisin hayat kurtarıcı bir rol oynadığını belirtti. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.