Kapadokya'ya daha fazla Yunan turist gelecek

29 Kasım 2012 Perşembe 13:56
Kapadokya'ya daha fazla Yunan turist gelecek






NEVŞEHİR (CİHAN)- Türk Hava Yolları (THY) ve Ahiler Kalkınma Ajansı (AHİKA) işbirliği ile Kapadokya bölgesinin yurt dışında daha etkin tanıtımının yapılması amacıyla başlatılan proje kapsamında, Yunanistan'ın Zakynthos Adası'ndan bir grup Yunanlı, Nevşehir'e geldi. Turizmci ve basın mensuplarından oluşan Yunan heyet üyeleri, bölgenin tarihi, kültürel ve doğal güzelliklerini bizzat gezerek gözlemleme imkânı bulacak.

Yunan heyet üyeleri, ilk olarak Nevşehir Belediyesi'ni ziyaret etti. Ziyarete Yunanistan'ın Yanya Belediye Temsilcisi Vasilios Hitos, THY Atina Müdürü Gülay Öztürk, Ahiler Kalkınma Ajansı Genel Sekreter Vekili Davut Yeşil, THY Nevşehir Satış Müdürü Osman Taha Küçük'ün yanı sıra Zakynthos Adası'ndan aralarında bir grup turizmci ve gazetecilerinden oluşan 50 kişilik heyet katıldı.

Ziyarette konuşan Nevşehir Belediye Başkan Yardımcısı Oktay Şımarmaz, Kapadokya bölgesinin ana idari merkezi Nevşehir'de Yunanistanlı heyeti misafir etmekten dolayı mutlu olduklarını söyledi.

Heyetin ziyaretleri boyunca bölgenin eşsiz doğal, tarihi ve kültürel değerlerini daha yakından tanıma imkânı bulacaklarını ifade eden Şımarmaz, 8'i büyük 20 farklı inanç ve kültürel değerin bir arada yaşadığı bölgenin tanıtımı için çalışma yapan THY ile Ahiler Kalkınma Ajansı ilgililerine teşekkür etti.

THY Atina Müdürü Gülay Öztürk de Yunanistan'dan Türkiye'ye yönelik turizmin geliştirilmesine katkı sağlanmasına yönelik olarak geliştirilen bu projede yer almaktan dolayı büyük bir mutluluk duyduklarını belirtti.

Yunanistan'daki çeşitli seyahat acentaları vasıtasıyla her ay en az 2 kez Kapadokya turunun planlandığını aktaran Öztürk, Yunanlılar açısından da vazgeçilmez bir bölge konumundaki Kapadokya bölgesini, daha fazla Yunanlı turistin ziyaret etmesini amaçladıkları dile getirdi.

Yanya Belediye Temsilcisi Vasilios Hitos da tarihsel değerleri ile Kapadokya bölgesi arasında işbirliğinin geliştirilmesine yönelik önemli bir potansiyele sahip 100 bine yakın bir nüfusun bulunduğu merkezde belediye yöneticiliği görevini yerine getirdiklerini ifade etti. Hitos, Nevşehir ile Yanya Belediyesi arasında kardeş belediyesi uygulamasının başlatılmasından memnuniyet duyacaklarını aktardı.

Nevşehir Belediye Başkan Yardımcısı Oktay Şımarmaz bu teklifi Nevşehir Belediyesi'nin ilgili organlarınca kısa sürede değerlendireceklerini ifade etti.

Ziyarette daha sonra günün anısına Nevşehir Belediye Başkan Yardımcısı Oktay Şımarmaz, heyet üyelerine çeşitli hediyeler takdim etti. Yunanlı heyet ile THY Atina Müdürü Gülay Öztürk de Şımarmaz'a çeşitli hediyeler takdim etti.
CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.