Kar ve deniz keyfi bir arada; Muğla 4 mevsim aynı gün yaşattı

Yılanlı Dağı'nda kar topu oynayan Muğlalı vatandaşlar, 45 dakika sonra sahile inerek güneşin ve denizin tadını çıkardı. Şubat ayında nadir hafta sonlarından birini geçirdiğini söyleyen vatandaşlar "Bir günde 4 mevsim yaşadık" diyor.

18 Şubat 2018 Pazar 15:28
Kar ve deniz keyfi bir arada; Muğla 4 mevsim aynı gün yaşattı






Kar ve deniz keyfi bir arada; Muğla 4 mevsim aynı gün yaşattı

Kar, yağmur ve deniz keyfinin aynı gün yaşatan Şubat ayında, Muğla'da yaşayanlar haftasonunda önce dağlara sonra sahillere akın etti. Akyaka'da oturanlar yüksek kesimlerde kar topu oynarken kısa bir yolculuğun ardından sahilde dinlenme fırsatı buldu.

Muğla'da vatandaşlar, bir gün içinde 45 dakika arayla hem deniz keyfi, hem de kar keyfinin tadını çıkarıyor. Yılanlı dağında kartopu oynayan vatandaşlar, 45 dakika sonra Akyaka'da deniz ve güneşin tadını çıkarıyor

Muğla'da sahil kesimlerinde hava sıcaklığı 17-20, yüksek rakımlı tepelerde ise 5 dereceye kadar düşüyor. Hafta içinde Menteşe'nin 900 rakımlı Yılanlı dağına yağan kar sonrası vatandaşlar hafta sonunda hem deniz keyfini yaşadı, hem de kar...

Edinilen bilgiye göre, 900 rakımlı Yılanlı dağına yağan kar sonrası başta Menteşe olmak üzere Marmaris, Ula, Yatağan ilçelerinden gelen vatandaşlar Yılanlı dağında kar üzerinde piknik yaptı. Çocuklar kartopu oynarken, büyükler de mangal keyfini yaşadı.

MUĞLA'DA DÖRT MEVSİMİ AYNI ANDA YAŞAMAK MÜMKÜN

Dizi ve sinema oyuncusu Muğlalı Gülnihal Demir de Yılanlı yaylasında kar sefası süren vatandaşlar arasında yer aldı. Demir, "Muğla'da dört mevsimi aynı anda yaşamak mümkün. Muğlamız bir cennet gibi. Bugün kardayız, Yılanlıdayız. Kar yağdı. Sucuk ekmek yapıyoruz. 15-20 dakika sonra Akyaka'ya in, orası deniz kenarında yazlık gibi bir bahar havası. Ben 2007 yılından bu yana çekimlere gidip geliyorum İstanbul'a. 900'ün üzerinde uçuşum var. Ama İstanbul'a yerleşmeyi hiç düşünmedim. Hep gittim geldim, halen de gidip gelmeye devam ediyorum. Muğla, Muğla, Muğla. Başka bir şey demiyorum" dedi.


Muğlalı Yönetmen Mustafa Kara, "5 dakikada kardayız, 15 dakikada Akyaka'da sahildeyiz. Deniz, güneş, havanın güzelliğine bak. Muğlalı olarak mutluyuz ve mutluyuz Muğla'da yaşamaktan" ifadelerini kullandı.

Yılanlı dağında ailecek kar gezintisine çıkan Ahmet Gazi Aydoğan, "Muğla'da aynı anda iki değil, dört mevsim yaşıyoruz. Şu an burada kış yaşıyoruz, Menteşe'ye inince bahar, daha da aşağıya inince yaza yakın bir mevsimi var. 35-40 kilometrede dört mevsimi yaşayabiliyoruz" şeklinde konuştu.


Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi öğrencisi Yunus Emre, "Hem kar, hem deniz, mesafenin çok kısa olması bu arayıp ta bulamadığımız. Türkiye'nin hiçbir yerinde böyle bir şey yoktur" derken, yine Üniversite öğrencisi Mustafa Güllü, "Buradan 15-20 dakika sonra denize giriyorsunuz, bahar güzel bir hava. İsteyen denizine de girer. Yarım saatlik yol içerisinde şu anda kıştayız. Buradan biraz inersiniz bahar, olur, az daha inersiniz yaz olur montları çıkarır atarsınız" şeklinde ifade etti.

Yılanlı dağında vatandaşlar kar sefası sürerken, Yılanlı dağından araç ile 45 dakikalık yolculuk sonrası Ula'nın Akyaka sahilinde ise vatandaşlar deniz kenarında güneşin tadını çıkarıyor. Sahil kenarındaki bütün işletmelerin önündeki masalar vatandaşlar tarafından doldurulurken, çocuklar da deniz kumu ile değişik oyunlar oynadı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.