Kar yağışı devam ederken İBB son verileri paylaştı

İstanbul'u etkisi altına alan yoğun kar yağışı devam ederken İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) kar yağışı ile ilgili son verileri paylaştı.

31 Aralık 2015 Perşembe 12:48
Kar yağışı devam ederken İBB son verileri paylaştı






Kar yağışı devam ederken İBB son verileri paylaştı

İstanbul'u etkisi altına alan yoğun kar yağışı devam ederken İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) kar yağışı ile ilgili son verileri paylaştı.
İBB, kar yağışıyla ilgili son verileri paylaştı. Buna göre kentin kar kalınlığı en yüksek bölgeleri Kartal, Beykoz ve Şile oldu. Bu ilçelerde kar kalınlığı 30 santime ulaştı.

Üsküdar, Kadıköy, Beşiktaş gibi sahil kesiminde ise 16 santimetre kar yağdı. Belediye’den yapılan açıklamada, yoğun kar yağışının 1 Ocak 2016 yani yarın akşama kadar devam edecek.

İBB’den yapılan açıklamada, "Meteoroloji Genel Müdürlüğü hava tahminlerine göre İstanbul'u etkisi altına alan kar yağışı yarın akşam saatlerine kadar devam edecek" denildi.

Ekiplerin ana arter ve çevre yollarında tuzlama ve küreme çalışmaları yaptığı belirtilen açıklamada, "Sabah saatlerinde çevre yollarında trafik yoğunluğu oluştu. Özellikle kar lastiği kullanmayan ve kabak lastik ile trafiğe çıkan araçlar trafiğin aksamasında büyük etken oldu. Ana arterlerde karla mücadelede sorun yaşanmadı" ifadeleri yeraldı.

KARTAL’DA 30 SANTİM, ÜSKÜDAR VE KADIKÖY’DE 14 SANTİM

Son 24 saatte 11 bin 600 ton tuz, 235 ton solüsyon kullanıldığı belirtilirken saat 07.00 itibariyle ölçülen kar kalınlıkları ise şöyle açıklandı:
Kartal, Beykoz, Şile köyleri 20-30 cm
Ümraniye, Çamlıca, Çekmeköy 20-25 cm
Çatalca, Büyükçekmece 18-20 cm
Gaziosmanpaşa, Sultançiftliği, Göktürk 15-17 cm
Bayrampaşa, esenler, Eyüp, Sarıyer, Beşiktaş, Fatih, Kağıthane, Arnavutköy, Pendik, Tuzla 12-16 cm
Küçükçekmece, Başakşehir, Beylikdüzü, Silivri, Üsküdar, Kadıköy, Ataşehir 10-14 cm
Diğer semtlerde ise 3 ila 5 cm aralığında

KAYAK MERKEZLERİNDEKİ KAR KALINLIKLARI

Kayak merkezlerinde en fazla kar 80 santimetreyle Erzurum Konaklı'da ölçüldü.
Meteoroloji Genel Müdürlüğünün internet sitesindeki verilere göre, Türkiye genelinde en fazla kar kalınlığı 80 santimetreyle Erzurum Konaklı'da belirlendi.

Bu merkezleri 79 santimetre ile Kartalkaya, 72 santimetre ile Palandöken, 26 santimetre ile Ilgaz, 22 santimetre ile Kartepe, 21 santimetre ile Sarıkamış'taki Cıbıltepe, 17 santimetre ile Uludağ, 16 santimetre ile Yıldıztepe, 15 santimetre ile Ergan, 10 santimetre ile Ladik, 8 santimetre ile Erciyes Kayak Merkezi izledi.

Son Güncelleme: 31.12.2015 12:51
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.