Kara çarşaflı İngiliz kadın, Sur'a girmek isterken yakalandı

Kara çarşaflı İngiliz kadın, Diyarbakır Sur'a girmek isterken yakalandı. Türkçe bilmediği açıklanan kara çarşaflı genç kadın sorgulanmak üzere emniyete götürüldü

26 Aralık 2015 Cumartesi 13:27
Kara çarşaflı İngiliz kadın, Sur'a girmek isterken yakalandı







Kara çarşaflı İngiliz kadın, Sur'a girmek isterken yakalandı

Terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonların yoğunlaştığı Sur ilçesine, kara çarşaflı bir kadın girmek isterken durduruldu. Genç kadının Türkçe bilmedeiği ortaya çıktı. İngiliz uyruklu kadın sorgulanmak üzere emniyete götürüldü. Diyarbakır’ın Sur ilçesinde operasyonların sürdüğü bölgeye girmeye çalıştığı öğrenilen İngiltere vatandaşı bir kadın gözaltına alındı. “Kara çarşaf” giyerek, bölgeye girmeye çalıştığı öğrenilen kadının ifadesi alınmak üzere Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’ne götürüldüğü öğrenildi.

Edinilen bilgilere göre, olay, sabah saatlerinde meydana geldi. Sokağa çıkma yasağının 25’inci gününde devam ettiği Sur ilçesinde çatışmaların yaşandığı bölgenin girişine gelen “kara çarşaflı” bir kadın, güvenlik noktasını aşarak, içeriye girmeye çalıştı. Polis, güvenlik noktasında kadını durdurarak, üst araması yaptı. Bu sırada kadının yabancı olduğunu fark eden polis, çarşafı çıkardı. Bunun üzerine kadının İngiltere vatandaşı olduğu öğrenildi.

Üzerinde bir tablet bilgisayar ile fotoğraf makinası çıkan kadının, çatışmaların yaşandığı bölgeyi görmek amacıyla geldiğini ileri sürdüğü de öğrenildi.
Gözaltına alınan kadın, ifadesi alınmak üzere Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’ne götürüldü.
Son Güncelleme: 26.12.2015 13:30
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
yorumcu 2015-12-26 14:03:38

ingilizler bu tür aksiyonları sever. ama bir amaçları varsa riske girerler çatışma bölgelerinde ingiliz istihbaratı her zaman kadınları kullanır. türkçe bilmemesine şaşırdım ama kürtçe kesin biliyordur. ne demişti kızılderili yerli 'bir ırmakta iki balık kavga ediyorsa oradan kesin uzun bacaklı (ingilizleri kastediyor) geçmiştir.