Karabük heyeti TOBB Başkanı'nı ziyaret etti

07 Aralık 2012 Cuma 15:29
Karabük heyeti TOBB Başkanı'nı ziyaret etti






KARABÜK (CİHAN)- Vali İzzettin Küçük başkanlığında Milletvekili Osman Kahveci, Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Burhanettin Uysal, TSO Meclis Başkanı Ziya Ünsal ve TSO Yönetim Kurulu Başkanı Pehlivan Baylan´dan oluşan heyet, TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu´nu ziyaret etti. Heyetin gerçekleştirdiği ziyarette, Karabük´ün geleceğinde ve kalkınmasında önemli rol oynayan projeler hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.

Ziyarette TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu´ndan öncelikle Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) yönetiminin almış olduğu karar çerçevesinde 'Her ile bir okul kampanyası' kapsamında Karabük'e Organize Sanayi Bölgesi (OSB) sınırları içinde Mesleki Eğitim Koleji yaptırılması talep edildi. Yapılacak bu okul sayesinde, bölgenin ihtiyaç duyduğu ara eleman yetiştirilmesinde ve istihdamın artırılması konusunda önemli bir kazanım elde edileceği belirtildi.

Ziyarette ikinci olarak ise bölgenin gelişmesi açısından önemli bir proje olan Filyos Limanı'nın yapımı ve buna bağlı olarak oluşacak yük dağılımını sağlayacak altyapı konuları gündeme geldi. Bölge hinterlandında Anadolu´nun denize açılacak kapısı olacak Filyos Limanı Projesi kapsamında, ilde kurulacak lojistik köy üssünün Karabük açısından hayati önem taşıdığı belirtildi ve TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlun´dan katkıları talep edildi. Ziyaret sonrası yapılan açıklamalarda görüşmelerin olumlu geçtiği belirtildi. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.