Karaca vurup Facebook'ta paylaştı, 17 bin TL ceza aldı

Doğal hayatta koruma altına alınan karacaları vuran, vurmakla kalmayıp vahşet görüntülerini sosyal medya hesabından yayınlayan magandaya ceza yağdı.

22 Ağustos 2017 Salı 11:19
Karaca vurup Facebook'ta paylaştı, 17 bin TL ceza aldı






Karaca vurup Facebook'ta paylaştı, 17 bin TL ceza aldı

Devrek'te vurduğu karacanın derisini yüzerek Facebook'ta magandaya 17 bin TL para cezası verilirken, en yakın arkadaşları bile sert tepki gösterdi.

Zonguldak'ın Devrek İlçesi'nde avlanması yasak olan karacayı vurduktan sonra derisini yüzüp Facebook'ta paylaşan 53 yaşındaki R.C.'ye 17 bin 964 lira para cezası uygulandı.
Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) 10'uncu Bölge Müdürlüğü Zonguldak Şubesine, 3 kişinin yasak olmasına rağmen karaca avladığı ve derisini yüzerek Facebook'ta paylaştıkları yönünde ihbarda bulunuldu. 

Delil olarak fotoğrafları alan yetkililer bölgede araştırmalara başladı. Jandarmaya da kaçak avcılar hakkında suç duyurusunda bulunuldu. İlçe Jandarma Komutanlığı, avcılardan birini tespit ederek ifadesini aldı. Milli Parklar Şube Müdürlüğü tarafından usulsüz karaca avı yaptığı tespit edilen R.C.'ye 12 bin lira tazminat, 5 bin 964 lira idari para cezası olmak üzere toplam 17 bin 964 lira para cezası uygulandı. Diğer 2 avcının da yakalanması için çalışmaların devam ettiği öğrenildi.

Orman ve Su İşleri Müdürlüğünden yapılan açıklamada, yaban hayatını korumak ve sürdürülebilirliğini sağlamak maksadıyla gerçekleştirilen av koruma ve kontrol faaliyetleri hız kesmeden devam edeceği ifade edildi.
 

Son Güncelleme: 22.08.2017 19:48
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
ayhan 2017-08-22 19:58:28

Bu adamın yaptığı insanlık dışı bir eylem. Avcılık kurallarına aykırı merhametsizlik almış başını gidiyor. Avcı adam vurduklarını sergilemez. Karacalar tabiatta savunmasız korumasız canlıların başında gelir. Daha ağır caydırıcı cezalar olmalı, ayrıca bu cezalar bazen bir kereye mahsus affedilebiliyor. Bunun önüne geçilmelidir.

Avatar
adsız avcı 2017-08-22 20:00:11

basin goge erdimi essekoglu essek. eline ne gecti? bu manzarayi goren insanlar sana beddua edecek, herkes seni kinayacak belki kufurler edecek okuz desem okuzler bu vahseti yapamaz. insanda biraz vicdan olmali

Avatar
Avcı 2017-08-22 21:14:55

Karacayı vurmak yasaksa devlet paralı parasız hiç bir şekilde karaca avını yasaklıycak.saygılar sevgiler.

Avatar
Yavuz 2017-08-23 06:34:46

Yasaksa madem, zenginlere neden para karşılığı av izni veriliyor.