Karaman maden son dakika, Dalgıçlar madene giremedi

Karaman Ermenek yakınlarındaki maden ocağında mahsur kalan 18 madencinin kurtarılması için çalışmalar aralıksız devam ediyor.

30 Ekim 2014 Perşembe 00:52
Karaman maden son dakika, Dalgıçlar madene giremedi






Karaman maden son dakika, Dalgıçlar madene giremedi

Karaman Ermenek yakınlarındaki maden ocağında mahsur kalan 18 madencinin kurtarılması için çalışmalar aralıksız devam ediyor. Bugün maden sahasına inmeye çalışan dalgıçlar yoğun balçık yüzünden geri dönmek zorunda kaldı. Göçük altında yakınları bulunan vatandaşlar yetkililer tarafından güçlükle teskin edilirken maden sahasından su boşaltma işlemi sürüyor.
BAKAN: BALÇIK ÇOK ETKİLİ
"Suda görüş mesafesi 1 metre bile değil. Dalgıçlar indiler, baktılar ama girmelerinin çok fazla anlam ifade etmeyeceği, 3-4 metre bile dalamayacaklarını belirttiler. Kendi can güvenlikleriyle ilgili de sıkıntı doğacağı anlaşıldı"
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Karaman Ermenek’te maden kazası yaşanan işletmede yürütülen çalışmalara ilişkin, "Suda görüş mesafesi 1 metre bile değil. Dalgıçlar indiler, baktılar ama girmelerinin çok fazla anlam ifade etmeyeceği, 3-4 metre bile dalamayacaklarını belirttiler. Kendi can güvenlikleriyle ilgili de sıkıntı doğacağı anlaşıldı" dedi.

Bakan Yıldız, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Karaman Ermenek’te maden kazası yaşanan işletmede yürütülen çalışmalara ilişkin açıklamalarda bulundu.

Taner Yıldız, maden ocağındaki suyun boşaltılmasına yönelik çalışmaların kesintisiz şekilde devam ettiğini söyledi.

Çalışmalar sırasında bazı aksaklıkların olabildiğini dile getiren Yıldız, 30 derecelik çok sert bir eğim olduğunu, ocakta 10-12 bin ton civarında bulunduğunu, borularda patlamalar yaşanabildiğini ifade etti.

Son Güncelleme: 30.10.2014 00:59
Anahtar Kelimeler:
Maden Ocağında Son Durum
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.