Karaman'da son durum, işçiler hala bulunamadı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız Karaman'daki maden ocağında yürütülen çalışmalarla ilgili önemli bilgiler verdi.

06 Kasım 2014 Perşembe 11:30
Karaman'da son durum, işçiler hala bulunamadı






Karaman'da son durum, işçiler hala bulunamadı

Karaman Ermenek Maden Ocağı'nda yeni haberler gelmeye devam ediyor. Özel bir şirkete ait maden ocağını su basması sonucu 18 işçinin içerde mahsur kalması ile yürütülen çalışmalarla ilgili önemli bilgiler geldi. Taner Yıldız '3 bacaya girildi, ama yoklar' dedi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız Karaman'daki maden ocağında yürütülen çalışmalarla ilgili önemli bilgiler verdi.

-Şu anda suyun, maden ocağıyla alakalı çalışmalarımızda bizi etkileyen olumsuz bir yanı bulunmamaktadır. Toplam su açısından baktığımızda 5'te 4'ünü bitirdiğimiz, 5'te birinin suyunu ve çamuru atmaya çalıştığımız bir ocaktan bahsediyoruz" dedi.

3 BACAYA GİRİLDİ, YOKLAR

-Özellikle işçi kardeşlerimizin yakınlarının beklediği 3 baca vardı, 3 bacaya da girdik. Fakat oradan da beklediğimiz sonucu alamadık, orada işçi kardeşimize rastlayamadık. Demek ki; bu daha da ileriki noktalarda, desandre ile nefesliğin son bölümlerine doğru bulunduklarını bu vesileyle tahmin ediyoruz" dedi.

-Yemek yenilen yere yaklaşık 25-28 metre civarında bir daha mesafemiz var. Fakat bu 25 metreyi eğer arkası açıksa, şu anda bir bariyerin orada çalışıyor arkadaşlar ve tamamen TTK ekibi tahliyesiyle alakalı müstakil bir şey kurdu. En önde giden ve daha donanımlı bir ekip, orada çalışıyorlar. Eğer o bariyerin arkasında boşluk varsa 25 metreyi çok kısa sürede aşabiliyorsunuz ama tavanda göçmeler varsa tabii ki daha çok zamana ihtiyacımız var. Vatan
                                   

Son Güncelleme: 06.11.2014 11:31
Anahtar Kelimeler:
Işçiler Hala Bulunamadı
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.