Kardeş Aznakaylılar Tarsus'tan mutlu ayrıldı

04 Aralık 2012 Salı 18:05
Kardeş Aznakaylılar Tarsus'tan mutlu ayrıldı






MERSİN (CİHAN)- Mersin'in Tarsus Belediyesi ile kardeş şehir olan Tataristan´ın Aznakay kentinin 15. yıl dönümü etkinlikleri sona erdi. Kardeş Aznakaylılar Tarsus´tan mutlu ayrıldı.

Aznakaylılara veda konuşması yapan Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, çok güzel dört gün geçirdiklerini söyledi.
Başkan Kocamaz, Tarsus-Aznakay kardeşliği artık hem Tarsus için hem de Aznakay için tescillenmiş örnek bir kardeşliktir. Bu günlere kolay gelinmedi. Her iki kentin de kendine göre eksiklikleri vardı, birbirinden faydalanması gereken önemli konular vardı. Ama bugün kentlerin geldiği konum bizi gelecek için de umutlandırıyor. Elbette kentlerin fiziki manadaki değişimi gerekli ve mutlaka yapılması elzem olan şeyler. Ve bu hizmetler birileri tarafından yapılacaktır. Ben oraya bir kent yöneticisi olarak kültürel manada yaklaşmak istiyorum. Her zaman söylediğimiz gibi bizim dilimiz bir, dinimiz bir, kanımız bir, dolayısıyla biz özden kardeşiz. Sizin derdiniz bizim derdimiz bizim derdimiz de sizin derdiniz olarak algılanmalıdır. Hazreti Ömer´in bir sözü var `Arap çöllerinde bir bedevinin ayağına taş değse onun sızısını yüreğimizde hissetmemiz lazım.´ Dolayısıyla yıllarca biz bu günleri bekledik. Bir şekilde aynı kökten gelen insanlar birbirlerinden koparıldı, aralarına duvarlar çekildi. Ama hem aziz Atatürk hem de başbuğumuz rahmetli Alparslan Türkeş bize bir gün mutlaka Orta Asya´daki Türklerle Anadolu´daki Türklerin gönül birlikteliğinin gövde birlikteliğine ulaşacağını söylediler. Allah´a çok şükür ki o günler geldi. Siz bize biz size kavuştuk. Geçmişte belki bu günler hayal bile edilemezdi. Ama artık aynı devlet olmasa da farklı ülkelerde yaşayan aynı millet bir arada. Aradan uzun yıllar geçmesine rağmen Aznakay´da Sabantoy´da oynanan oyunları gördüğümüzde çocukluğumuzu hatırladık. Biz küllenen duyguların üzerini açtık. İnşallah bizden sonraki nesiller bunu daha da büyüterek yaşatırlar. Cenab-ı Allah´a bize bunları yaşattığı için ne kadar şükretsek azdır. Bu konuda emeği geçen bütün başkanlara başka Enes Bey ve Marsel Bey'e, tüm Aznakay Belediyesi´ne ve halkına teşekkür ediyorum. Ayrıca Aznakay´daki Tarsus günleri etkinliğinde bize ve ekibimize gönderdiğiniz sıcak ilgi ve alaka için özellikle teşekkür etmek istiyorum. Ayrıca Tarsuslulara da Aznakay´ı en güzel şekilde tanıttınız. Aznakay´ı Tarsus´a getirdiniz Aznakay ile Tarsus´u bütünleştirdiniz, bunun içinde özellikle teşekkür etmek istiyorum. dedi.

Tarsuslulara teşekkür eden Aznakay Belediye Başkanı Marsel Seydullin, burada çok mutlu olduklarını, yüreklerini bırakıp gideceklerini söyledi. Tarsus´u çok sevdiklerini söyleyen Başkan Seydullin, sözlerine şöyle devam etti: Burhanettin Bey burada her şeyi anlattı, bize anlatacak bir şey kalmadı. Hürmetli Burhanettin Bey'e, onun yanında olanlara tüm Tarsuslulara çok teşekkür ederiz. Dört gündür buradayız, Tarsus´ta sizlerin misafiriyiz. Biz Tarsus´u çok sevdik, onu beğendik. Tarih olarak olsun, doğa olarak olsun, hava olarak olsun çok sevdik. Tüm Tarsus´un her yerinde kafeteryalarda etkinlik için hazırlanmış afişler gördük her yerde, Aznakay tanıtılmış. Her yerde Aznakay´la kardeşliğin 15. yılı yazılmış. Bizi burada herkes tanıyor. Nereye gitsek sıcak bir ilgi görüyoruz. Onun için çok çok teşekkür ederiz. Size büyük bir bayram yapmaya çalıştık. Kendi geleneklerimizi, kendi kültürümüzü size tanıtmaya çalıştık. Biliyorsunuz daha önce Aznakay´da Tarsus Günleri yapılmıştı. Aynı şeyleri burada görmek, aynı coşkuyu görmek bizi sevindirdi. Biz onu anladık ki bizim her şeyimiz aynı. Dilimiz de aynı, örf adetlerimiz de aynı. Siz biliyorsunuz ki Rusya´nın devlet başkanı Vilademir Putin ve Tataristan Cumhurbaşkanı bu günlerde Türkiye´ye geldiler. Bu tabii ki tesadüf değildir. Bunda bir mana vardır. İşin ilginç tarafı da siz daha önce bize geldiğinizde Kazan´a da Tataristan´ın başkentine Türkiye´den misafirler gelmişti. Eskişehir valisi de gelmişti. Demek ki Cenab-ı Allah bu işlerimizi destekliyor. Hatta onun tarafından destek alıyoruz biz. Umuyorum ki bizim bu kardeşliğimiz ve işbirliğimiz devam edecek. Hem ortak bir şirket kurulacak hem de ticari işbirliği yapılacak. Bizim kardeşliğimiz sonsuza kadar yaşasın sonsuza kadar devam etsin. Teşekkür ederim. Aznakaylı heyetin ayrılışında duygulu anlar yaşandı. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.