Kars Emniyet Müdürü: AMATEM benzeri bir merkez kurmak istiyoruz

04 Aralık 2012 Salı 15:21
Kars Emniyet Müdürü: AMATEM benzeri bir merkez kurmak istiyoruz






KARS (CİHAN)- Kars İl Emniyet Müdürü Ercan Çakmak, sosyal problemlere çözüm üretmeyi hedeflediklerini söyledi. Çakmak, Sokak çocuklarına yönelik AMATEM benzeri bir merkezi hayata geçirmek istiyoruz Bu merkez ile sokak çocuklarındaki bağımlılık tedavisine, psikolojik tedaviyi ekleyeceğiz. dedi.

İl Emniyet Müdürü Ercan Çakmak, Polisevi'nde basın mensupları ile kahvaltıda biraraya geldi. Görevi başladığı dönemde Kars´ın suç profiline baktıklarını ve bu doğrultuda çalışmaya başladıklarını ifade eden Çakmak, bu çalışmalarının sonuçlarını mutat yaptıkları toplantılarla halka duyurduklarını belirtti. Çakmak, dolayısı ile bu sonuçlara bakıldığında her geçen yıl Kars´ın suç oranlarında azalma olduğunu vatandaşla birlikte gözlemlediklerini ve özellikle Kars´ın konumu itibariyle kaçakçılık olaylarının yaşandığı bir şehir olmasının kendilerini bu yönde operasyonlara yönettiğini, sokaklara el atıp sıkıntılı insanların vatandaşları rahatsız etmesinin önüne geçtiklerini vurguladı.

İNSAN TİCARETİNE MÜSAADE ETMEDİK

Kars'da daha önce başlatılan fuhuş yuvalarına yönelik çalışmalara aralıksız devam ettiklerini ve insan ticaretine izin vermediklerini anlatan Çakmak, Bu insanlar bir önceki müdürümüz döneminde ki operasyonlar ile Kars´ın kenar yerlerine gazino açmak suretiyle faaliyetlerini yürütmüşler. Onlara da biz organize bir şekilde gerçekleştirdiğimiz 3 operasyon ile 'dur' dedik. Sayıları 5´i bulan bu gazinoların yasa dışı çalışmalarının önüne geçtik. Bu anlam içerisinde suç varsa insan ticareti varsa, insanlar zorla çalıştırılıyorsa orada biz varız. dedi.

KARS´IN TRAFİK PROBLEMİNDE EMNİYET OLARAK ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPIYORUZ

Çakmak, Kars´ta trafik sorunu olduğunu bu sorunun sandalyenin 4 ayağı gibi düşünülmesi gerektiğini, bu ayaklardan biri olan emniyetin üzerine düşeni yaptığını hatırlattı. Çakmak, diğer paydaşları ile en kısa sürede trafik sorununu çözmeye çalıştıklarını ifade ederek, Bu doğrultuda Belediyemiz bir şirket ile anlaştı. O şirket şu anda çalışma yapıyor. Önümüzdeki günlerde bununla ilgili trafik komisyonunda çalışmamız olacak.dedi.

SOSYAL PROJELER İÇİN ÇÖZÜM SUNMAK İSTİYORUZ.

İl Emniyet Müdürü Çakmak sosyal alanlarda değişik problemler gözlemlediklerini ve problemlere emniyet olarak çözüm sunmak istediklerini belirterek, Sokak çocukları için bir merkez oluşturmak istiyoruz. Bu merkez ile sokak çocuklarındaki bağımlılık tedavisine, psikolojik tedaviyi ekleyeceğiz. AMATEM gibi bir merkez oluşturmak istiyoruz. Bugün bu çocukları Kars´ta tedavi edemiyoruz. Sağlık Müdürlüğü ile görüşüyoruz. Bunun için bir bütçe oluşturmaya çalışıyoruz. Kars´ta böyle bir yer olmadığı için insanlar kendi başlarına bir arayış içerisindeler. Ekonomik imkanları olmayanlar başka illere gidemiyorlar. Bu kişiler bu halleri ile heba oluyorlar. Biz bunun önüne geçmek için böyle bir projeyi faaliyete geçireceğiz. şeklinde konuştu
CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.