Kars´ta kar şiddetini artırdı

05 Aralık 2012 Çarşamba 11:52
Kars´ta kar şiddetini artırdı






KARS (CİHAN)- Kars´ta dün akşam saatlerinde başlayan ve aralıklarla devam eden kar yağışı öğle saatlerine doğru şiddetini artırırken vatandaşlar ise kar altında yürümekte güçlük çekiyor.

Meteoroloji Bölge Müdürlüğü'nden edinilen bilgiye göre; Orta Akdeniz üzerinden gelen soğuk hava, kuzeyden gelen soğuk hava ile birleşti. Soğuk iki hava dalgasının birleşmesiyle, Kars ve kış turizminin gözdesi Sarıkamış ilçesi beyaza büründü.

Her geçen saat şiddetini artıran kar kalınlığının ise Kars merkezde 10 santimetreyi geçtiği, Sarıkamış Bayraktepe kayak merkezinde ise 30 santim olduğu öğrenildi. Hava sıcaklığının ise gece saatlerinde sıfırın altında 5 dereceye kadar düşeceği ve yağışının önümüzdeki günlerde de devam edeceği kaydediliyor.

Kars Belediyesi yağan kar sonrası, 1 greyder, 2 küçük kepçe, 2 büyük kepçe, 1 kar temizleme aracı ve 6 kamyon ile mücadeleye başlarken akşam saatlerinde ise tuzlama çalışmalarının yapılarak araçların ulaşımda zorluk yaşamalarının önüne geçileceği bildirildi.
CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.