Kars´ta üniversiteler arası voleybol turnuvası başladı

04 Aralık 2012 Salı 15:43
Kars´ta üniversiteler arası voleybol turnuvası başladı






KARS (CİHAN)- Kars Kafkas Üniversitesi (KAÜ) ev sahipliğinde başlayan ve 4-8 Aralık tarihleri arasında gerçekleşecek olan, `Üniversiteler arası Voleybol Müsabakaları´ başladı.

Turnuvanın açılış töreninde konuşan KAÜ Rektörü Prof. Dr. Sami Özcan, günümüzde, gelişmişliğin göstergesinin bilim ve teknoloji olarak gösterildiğini lakin sanat, kültür ve özellikle de sporun, gelişmişliğin ve çağdaşlığın en önemli göstergelerinden biri olmanın yanı sıra gelişimin kaçınılmaz unsurlarından olduğunu söyledi.

Üniversite olarak hedeflerinin, 'ya eğitim ya spor' ikilemini, 'hem eğitim hem de spor' birlikteliği şeklinde değiştirmek olduğunu belirten Özcan, Spor ile eğitimin bir arada değerlendirilmesi, sağlıklı, üreten, güler yüzlü, hoş görülü, verimli ve dinamik bir toplum oluşturmanın yollarından birisidir. dedi.

Turnuvanın ilk maçı ise KAÜ Prof. Dr. Necati Kaya Spor Salonu'nda, Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi ile Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi erkek takımları arasında geçti. Maçı Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi 3-0 ile aldı.

Öte yandan turnuvaya ev sahibi Kafkas Üniversitesi ile birlikte Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi, Ardahan Üniversitesi, Artvin Çoruh Üniversitesi, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Bitlis Eren Üniversitesi, Siirt Üniversitesi, Bingöl Üniversitesi katılıyorlar.
CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.