Kartal'da çöken bina; Şevval hemşireden acı haber

İstanbul Kartal'da çöken 8 katlı binanın enkazında yapılan aramalarda hemşirelik öğrencisi Şevval Yılmaz'ın da cansız bedenine ulaşıldığı öğrenildi. Faciada ölü sayısı 15 oldu.

08 Şubat 2019 Cuma 22:51
Kartal'da çöken bina; Şevval hemşireden acı haber






Kartal'da çöken bina; Şevval hemşireden acı haber


İstanbul Kartal’da geçtiğimiz Perşembe, akşam saatlerinde 16.00 sıralarında gürültüyle çöken 8 katlı binada enkaz kaldırma çalışmaları devam ederken, can kaybı sayısı da arttı. Hemşirelik öğrencisi Şevval Yılmaz'ın cansız bedenine ulaşan ekipler arama çalışmalarını kontrollü olarak sürdürüyor.


Kartal'da çöken 8 katlı binanın enkazında yapılan aramalarda hemşirelik öğrencisi Şevval Yılmaz (23)'ın da cansız bedenine ulaşıldığı öğrenildi.

Google Maps'deki 2014'te çekilmiş sokak görüntülerinde, Yeşilyurt Apartmanı'nın 3'üncü katındaki pencerede görünen küçük kızın, şimdi hemşirelik okuyan Şevval Yılmaz olduğu belirtiliyordu.

HAYATINI KAYBEDENLER

Ayşe Alemdar, Yıldız Gündüzoğlu, Fatma Karaman, Mustafa Alemdar, Safiye Alemdar (Mustafa Alemdar'ın annesi), Safiye Alemdar (Mustafa Alemdar'ın eşi), Erdoğan Alemdar, Saime Alemdar, Ecrin Naz Alemdar, Eslem Alemdar, Gökay Alemdar, Ahmet Söğüt, Nuriye Söğüt ve Melih Aydın ve Şevval Yılmaz..

MUCİZE GİBİ KURTARILANLAR

Binanın çökmesinin ardından olay yerine intikal eden ekipler büyük bir titizlikle çalışmalarını sürdürüyor. Altında bir can olma ihtimaline karşı her parçası dikkatle kaldırılan enkazdan mucizevi kurtuluş haberleri de geldi. 19 saat sonra kurtarılan 5 yaşındaki Havva Tokgöz umutları yeşertti. 16 yaşındaki Mert Aydın da 45 saat sonra enkazdan çıkarıldı.

O BİNADA KOLONLAR KESİLDİ Mİ?

Çöken binaya ilişkin birçok soru işareti de bulunuyor. Binanın kolonların kesildiği iddiası da bunlardan biri. Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’nın geniş kapsamlı bir soruşturma yürüttüğünü kaydeden İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Binanın yapım anı, menşei, kim tarafından nasıl yapıldığı, kim tarafından teknik olarak sorumluluğunun alındığı, aynı zamanda ondan önceki gün, dün ve bugün binadan bir takım malzemelerin alınarak onların tespitlerinin ve onların gerekli sonuçlarının alınmasına yönelik adımlar atıldı” dedi.


 

Son Güncelleme: 08.02.2019 23:13
Anahtar Kelimeler:
Kartalda çöken Bina
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.