KASİF, Ordu'da Müşteri İlişkileri Konferansı düzenledi

05 Aralık 2012 Çarşamba 18:03
KASİF, Ordu'da Müşteri İlişkileri Konferansı düzenledi






ORDU (CİHAN)- Karadeniz Sanayici ve İşadamları Dernekleri Federasyonu(KASİF) işletmelerin satış ve pazarlama kapasitelerinin arttırılmasıyla ilgi seminer, panel ve konferanslara devam ediyor.

Karadeniz Sanayici ve İşadamları Dernekleri Federasyonu (KASİF) ve Gölköy İşadamları Derneği´nin(GÖLİŞAD) ortaklaşa düzenlediği `Müşteri İlişkileri´ konulu konferans Ordu´nun Gölköy ilçesinde yapıldı. KASİF Genel Sekreteri Yaşar Bıyıklı´nın konuşmacı olduğu konferansı Gölköy Kaymakamı İsa Polat, Belediye Başkanı Ali Kemal Mert, çok sayıda esnaf, tüccar, işadamı ve çalışanlar dinledi.

KASİF ve bağlı derneklerle birlikte 2012 yılının ilk 11 ayında yapılan faaliyetler hakkında dinleyicilere bilgi veren KASİF Başkanı Osman Reis, Federasyon olarak işletmelerimizin yönetim ve organizasyon kapasitesini geliştirerek şirketlerin kurumsallaşmasına katkı sağlamak amacıyla, yılın ilk 11 ayında toplam 165 adet eğitim, seminer ve panel düzenleyerek bu etkinliklere 8938 kişinin katılması sağlanmıştır. Yine aynı dönem içinde 45 yurt dışı pazar araştırma gezisi, 56'da yurt içi iş gezisi düzenlenerek 1300 işadamının bu gezilere katılarak yeni pazarlar hakkında bilgi sahibi olması sağlanmıştır. Bu programlardan birini de bugün Gölköy´de düzenliyoruz. Bu akşam Gölköy´de olmaktan son derece mutluyuz. dedi.

KASİF Genel Sekreteri Yaşar Bıyıklı da konferansa katılanlara müşteri memnuniyeti, müşterilerle satıcılar arasında olması gereken diyalogların öneminden bahsetti. Müşterilerin eskiden velinimet, sonra kral, şimdi ise işletmelerin kar ortağı konumunda olduğunun altını çizen Bıyıklı, Bugün gerek işletmelerin ihtiyaç duyduğu, gerekse müşterilerin muhatap olmak istediği satış temsilcisi, sıradan bir satış temsilcisinden ziyade birer kârlılık uzmanı ve satış danışmanı niteliğindedir. İşletmelerin mevcut müşterileri elde tutması, ardından da rakiplerin boşalttığı alanı doldurmaya öncelik vermesi gerekiyor. Bu dönemde en önemli işimiz hiç kuşkusuz müşteri potansiyelini korumaktır. Çünkü var olan müşteriyi korumak yenisini kazanmaktan 5 kat daha kârlı. Mevcut müşterilerinizle iletişim halinde olmaya, onların beklentilerine cevap vermeye ve aynı zamanda müşteri portföyünüzü genişletmeye çalışmalısınız. diye konuştu.

ŞİKAYETLERİ DİKKATE ALIN

Her şikayetin, müşteri tarafından işletme sahibine verilen bir armağan olduğunu ifade eden Bıyıklı sözlerini şöyle sürdürdü: Şikayet ile müşteri, işletmenizde ne gibi bir sorun olduğunu ve bu sorunu nasıl düzelteceğiniz hakkında, parayla bile atın alamayacağınız bilgileri size sunar. Şikâyetler size, müşteriyi mutlu etme şansı verir. Şikâyetler ağrı gibidir. İşletmenizde bir şeylerin ters ittiğinin haberini verir. Şikâyetler sayesinde mal ve hizmet sisteminiz aksaklıklardan kurtularak kusursuzlaşır ve güçlenir. Bu nedenle akıllı tacirler; müşterilerini daha başka şikâyetlerini söylemeleri için cesaretlendirir. Şikâyet kanallarını sürekli açık tutan işletmeler daima gelişir ve büyür.
CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.