Kastamonu imamlarına `vaaz´ kursu

05 Aralık 2012 Çarşamba 15:46
Kastamonu imamlarına `vaaz´ kursu






KASTAMONU (CİHAN)- Kastamonu Müftülüğü, din görevlilerinin camilerde vaaz verebilme becerilerini geliştirmek amacıyla il merkezinde 4. kez hizmet içi eğitim kursu düzenledi.

17 din görevlisinin katıldığı kursu İl Müftüsü Dursun Ali Şeker, İl Müftülük Vaizleri Hasan Kılıç ve Yaşar Kemal İhtiyar tarafından verildi. Kursta vaaz ve hitabetin önemi, vaaz hazırlama ve sunma teknikleri, vaazlarda Kur´ân-ı Kerîm´den, hadislerden, kıssa, menkıbe ve şiirlerden yararlanma esasları, yetişkin din eğitimi, din hizmetlerinde sorun çözme gibi konularda eğitim verildi. İki haftalık teorik derslerden sonra bir hafta kursiyerlerin hazırladıkları vaazlar Cebrail Camii´nde İl Müftüsü Şeker´in de katıldığı komisyon tarafından dinlendi.

Kursiyerlerin vaazlarını sunumundan sonra konuşan İl Müftüsü Dursun Ali Şeker, Diyanet işleri Başkanlığımızın 'Yüz Yüze Vaaz Projesi' kapsamında il ve ilçelerde görev yapan bütün görevlilerimiz için müftülüğümüz bu kursu başlattı. Din görevlilerimiz zaten bu vaazları verebiliyorlardı. Ama biraz daha bilgilerini geliştirmiş oldular. Bu kursları bitirenler kendi camilerinde cemaate vaaz verebilecekler. Ben bu kursa katılan din görevlisi arkadaşlarımıza, hocalarımıza ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. dedi. İl Müftüsü Dursun Ali Şeker kursiyerlere kursa katılım belgelerini verdi. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.