Kastamonu'da enflasyon, ortalamanın altında kaldı

06 Kasım 2012 Salı 17:30
Kastamonu'da enflasyon, ortalamanın altında kaldı






KASTAMONU (CİHAN)- Kastamonu ve çevresinde ekim ayında en yüksek artış limon ve çocuk giyiminde gerçekleşti.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Kastamonu Bölge Müdürlüğü ekim ayı TÜFE oranlarını açıkladı. 2012 yılı Ekim ayında Türkiye genelinde Temel Yıllı Tüketici Fiyatları Endeksi (TÜFE) bir önceki aya göre yüzde 1,96 artış gösterirken, Kastamonu İstatistikî Bölgesi'nde ise yüzde 1,43 artış gösterdiği belirtildi. Türkiye genelinde artan tüm değerlerin Kastamonu oranlarına bakıldığında daha düşük oranda bir artış olduğu gözlemlendi.

Açıklanan oranlara göre; ekim ayında Kastamonu İstatistikî Bölgesi, bir önceki aya göre yüzde 1,43'lük artış ile 26 istatistikî bölge içerisinde en çok artış gösteren bölgeler arasında 21'inci sırada yer aldı. Ekim ayı içerisinde Kastamonu genelinde yüzde 31 oranında çocuk giyimi ve yüzde 30 oranında ise bayan botunda artış görüldü.

Gıda sektöründe ise en fazla artış limonda, en fazla düşüş ise salatalıkta oldu. Ayrıca TÜİK'in yaptığı açıklamada; 2012 yılı ekim ayı içerisinde Kastamonu, Çankırı ve Sinop illerinde; en yüksek artış sırasıyla yüzde 5,23 ile giyim ve ayakkabı, yüzde 2,72 ile konut, su, elektrik, gaz ve diğer yakıtlar, yüzde 2,32 ile ulaştırma ana harcama grubunda gerçekleşirken, en düşük artış/en yüksek düşüş ise sırasıyla yüzde eksi 1,44 ile eğlence ve kültür ve yüzde 0,01 ile sağlık ana harcama grubunda görüldü.

Bir önceki yılın aynı ayına göre ise Kastamonu, Çankırı ve Sinop illerinde yıllık en yüksek artış sırasıyla yüzde 12,70 ile çeşitli mal ve hizmetler, yüzde 12,03 ile konut, su, elektrik, gaz ve diğer yakıtlar, yüzde 8,01 ile lokanta ve oteller ana harcama grubunda gerçekleşirken, en düşük artış/en yüksek düşüş ise sırasıyla yüzde 0,89 ile eğitim ve yüzde 2,57 ile giyim ve ayakkabı ana harcama gruplarında görülmüştü.
CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.