Katil zanlısı: İfade vermek için müsait değilim

14 Temmuz 2011 Perşembe 11:58
Katil zanlısı: İfade vermek için müsait değilim






Bursa'nın merkez Osmangazi ilçesinde, geçtiğimiz Mart ayında kolundaki bilezik için kayınvalidesinin boğazını kesip öldürdükten sonra olayı gören 5 yaşındaki kayınbiraderini 17 yerinden bıçaklayan sanığın yargılanmasına başlandı.Ağırlaştırılmış müebbet ve toplam 35 yıla kadar hapis istemiyle yargılanan sanık, mahkeme heyetine, 'İfade vermek için müsait değilim. dedi. Olaydan sonra günlerce hastanede kalan 5 yaşındaki mağdur ise Bıçaklandıktan sonra uyuyor numarası yaparak elinden kurtuldum. dedi. Geçtiğimiz Mart ayında meydana gelen olayda, kayınvalidesi olan 5 çocuk annesi Ayşe Gökçe'yi (35), kolundaki tek altın bilezik için 5 yaşındaki çocuğunun gözleri önünde, boğazını keserek öldürdüğü iddia edilen damat Güner Orhan, ilk kez hakim karşısına çıktı. Bursa 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde, hakkında ağırlaştırılmış müebbet cezasıyla açılan Kasten öldürmek, nitelikli yağma ve adam öldürmeye teşebbüs davasının ilk duruşmasında hakim karşısına çıkan Güner Orhan, ifade vermek için müsait olmadığını söyledi. Gasp yapmadığını öne süren sanık, "İfade vermek için müsait değilim. Susma hakkımı kullanmak istiyorum. Önceki ifadelerimi de kabul etmiyorum. Bilezik zaten bendeydi. Ölen kayınvalidem tartışma sırasında bileziği bana vermişti. Eşim, kayınvalidemden para aldığımı söylüyor. Ama bunun niçin olduğunu anlatmıyor" diye konuştu.

Duruşmaya katılarak, psikolog eşliğinde konuşan 5 yaşındaki mağdur H.B., "Uyuyor numarası yaparak katilin elinden kurtum. Çizgi film izlediğim sırada eniştem eve gelerek, annemden bilezik istedi. Önce anneme, ardından da bana bıçakla saldırdı" dedi. H.B., vücudu ve elindeki bıçak yaralarını mahkeme heyetine gösterdi. Davanın ilk duruşmasına, öldürülen Ayşe Gökçe'nin kızı Nuriye Orhan ve H.E. ile kardeşi Y.G. ile eski kocası İ.B. müşteki olarak katıldı.Annesini öldürüp, kardeşini bıçaklayan kocasının, en ağır ceza ile cezalandırılmasını isteyen Nuriye Orhan, "Cezasını çekmesini istiyorum. Olaydan bir gün önce annemden bileziğini istemişti. Onun kumar alışkanlığı varmış. Bu cinayeti planladığından eminim. Onun en ağır şekilde cezalandırılmasını istiyorum. O her zaman yanında bıçak taşımazdı" diye konuştu. Öte yandan, olayın ardından tutuklanarak cezaevine konulan sanık, demir parmaklıklar ardındayken baba oldu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.