Kaynak'ta Kayyum için 'Kıyım' iddiası

Kaynak Holding ve Koza İpek Holding'e atanan KAYYUMLAR personeli işten çıkarmaya devam ediyor.

26 Kasım 2015 Perşembe 14:35
Kaynak'ta Kayyum için 'Kıyım' iddiası






Kaynak'ta Kayyum için 'Kıyım' iddiası

Kayyımlar Kaynak Holding’de 17 kişinin işine son verdi. Kayyımların, holdinge bağlı 21 şirketin genel müdürünün istifasını istediği, çalışanlara da mobbing uyguladığı iddia edildi. Binanın güvenlik görevlilerinin değiştirildiği, holdingin bütün kat ve odalarında polislerin çalışanların yanından ayrılmadığı öğrenildi. Holding’e ait 21 şirkete geçen hafta hukuksuz bir şekilde kayyım atanmıştı.
Kayyımlardan İmran Okumuş, holdingin yönetim kurulu başkanlığına getirildikten sonra ilk iş olarak yönetim kurulu başkan ve başkan vekiline herkesi işten çıkarma yetkisi verilmişti. Holdingde sebepsiz yere işten atılan çalışanların özlük haklarının verilmeyeceği, kıdem ve ihbar tazminatlarının ödenmeyeceği ifade edildi. Kayyımların yeni işçi alımlarına başladığı iddia edildi. İşe alınan kişilerin AKP gençlik kollarında aktif rol alanlar olduğu öne sürülüyor.

Kayyım kıyımının sürdüğü bir diğer kurum da Koza İpek Holding şirketleri oldu. Holdingin bütün şirketlerine hukuksuz bir şekilde el konulmasının ardından 172 kişiyi kayyım heyetine karşı tutumlarını gerekçe göstererek işten çıkaran kayyım, son olarak Bugün Gazetesi reklam servisinden 9 kişinin işine son verdi.

İşten çıkarılan 9 kişiye, “İpek Medya Grup yönetim kararıyla kayyım olarak atanan ve yönetim kurulu yetkisi kullanan heyetimize karşı, tutum, davranış ve yazışma yoluyla gerçekleştirdiğiniz nedeniyle sözleşmeniz 4857 sayılı İş Kanunu’nun 25/2 maddesi gereğince haklı nedenle feshedilmiştir.” şeklinde yazılı belge verildi.
Son Güncelleme: 26.11.2015 14:37
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.