Kayseri'de patlama, 13 askerimiz şehit 48 yaralı var

Kayseri Komando Tugayı askerlerini taşıyan halk otobüsüne yönelik kalleş saldırıda 13 şehidimiz var. Kalleş saldırıda 48 kişi yaralandı.

17 Aralık 2016 Cumartesi 07:30
Kayseri'de patlama, 13 askerimiz şehit 48 yaralı var






Kayseri'de patlama, 13 askerimiz şehit 48 yaralı var


Son  Dakika Kayseri, Saat 08.45 sıralarında meydana gelen olayın ardından gelen ilk bilgilere göre bombalı araç, komando tugayından izinli çıkan askerleri taşıyan halk otobosünü uzun süre takip etti. Saldırı sırasında 13 askerimiz şehit düşerken 48 kişinin de yaralandığı açıklandı.



HALK OTOBOSÜNÜ TAKİP ETTİLER

Kayseri'de, Erciyes Üniversitesi yakınlarında 08.45'te bomba yüklü bir araçla, çarşı iznine çıkan askerlerin de içinde bulunduğu özel halk otobüsünün yanında saldırı gerçekleştirildi. Şehit ve yaralıların olduğu olay yerine çok sayıda polis, ambulans ve sağlık ekibi sevk edildi. Yaralılar, ambulanslarla Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi ile kentteki çeşitli hastanelere kaldırıldı.


VATANDAŞ HASTANELERE AKIN ETTİ
Patlama haberinin duyulmasının ardından çok sayıda vatandaş kan vermek için hastanelere akın etti. Yerel radyo ve TV'lerden haberin duyulmasının ardından kendi imkanlarıyla Kayseri Üniversitesi Tıp Fakültesi hastanesine gelen çok sayıda vatandaş kan vermek istedi. Bu arada patlamanın olduğu bölgeye ellerinde Türk bayraklarıyla yürüyen vatandaşları trafik polisi güvenlik nedeniyle durdurdu.

Edinilen bilgilere göre Erciyes Üniversitesi kampusunun Talas istikametindeki giriş kapısı yakınlarında 71 plakalı (Kırıkkale) Şahin marka bomba yüklü bir araç, çarşı iznine çıkan askerlerin de içinde bulunduğu halk otobüsünün yanında infilak etti.

Kayseri'ye sabaha karşı 05.00'de Kayseri il sınırlarına girdiği belirlenen aracın içerisinde kaç kişinin olduğu bilinmiyor. Bombalı saldırıda kullanılan aracın bölgede daha önce keşif yapıp yapmadığı bilinmiyor.

Komando tugayında görevli er ve erbaşların sivil kıyafetlerle bulunduğu Halk otobüsünü sollayarak önünü kesen teröristlerin eylemi otobüs durağı yakınında durdurarak patlamayı gerçekleştirdi.

Bu arada Sağlık Bakanlığı hastanelerde yeterli kan stoklarının bulunduğunu, kan ihtiyacı olmadığını açıkladı.

Kalleş saldırı sırasında şehit düşen ve yaralananların kimliği henüz açıklanmadı.

"ŞEHİT VE YARALILARIMIZ VAR"

Saldırıya ilişkin ilk açıklamayı yapan Kayseri Valisi Süleyman Kamçı, saldırının otobüs yanında patlatılan bombalı araçla gerçekleştirildiğini teyit etti. "Menfur bir terör saldırısı. Maalesef şehit ve yaralılarımız var. Çok üzgünüz. Sayı şu anda belli değil, çalışmalarımız devam ediyor. Sizden resmi açıklamaları beklemenizi rica ediyorum" diyen Vali Kamçı, gazetecilerin araç mı, canlı bomba mı sorusuna "Otobüsün yanında patlayan araç. İçindeki canlı bomba zaten. Bomba yüklü bir araç patlıyor ve şehit ve yaralılarımız var" ifadelerini kaydetti.

SAĞLIK BAKANLIĞI'NDAN KAN AÇIKLAMASI
Saldırının ardından yapıldığı belirtilen kan anonslarına karşılık Sağlık Bakanlığı "Kan ihtiyacı bulunmamaktadır" açıklaması yaptı.
Son Güncelleme: 17.12.2016 07:51
Anahtar Kelimeler:
Son Dakika Kayseri
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.